|
![]() |
#1 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() ne bi isli na arbitrazu, iz poslednjeg mejla se to vidi.
samo dve opcije bi bile u igri: - da domen pokazuje samo belu stranu [KaskerskyLabu odgovara i ta solucija] - da domen redirektuje na njihov sajt. u svakom mogucem slucaju - on ne bi prodavao licence na tom sajtu. taj domen je vec bio registrovan prosle godine. Singi ga nije kupovao. Sve sto su trazili je da domen pokazuje belu stranu. zakljucak: - propao bi mu domen [i 2000 din], tj. ne bi mogao da ga koristi ni za sta - bas kao i njegov prijatelj prosle godine. reagovao sam: - jer mi je iz Singija receno da reagujem - jer nismo znali ko stoji imenom i prezimenom iza nicka 'metaphisic' - jer je neko treci mogao da uzme domen. mislim da bi bilo suvisno da nastavim da ucestvujem u daljoj diskusiji i da ponavljam sve ovo kao papagaj, sve je receno. kopirao sam Singijev email na prethodnoj strani... taj email sve dileme otklanja. iskreno, i posle svega procitanog - smatram da sam uradio pravu stvar. uostalom - nisam mogao Singiju da kazem "znate, ja necu da registrujem domen". Poslednja izmena od Peca : 14. 11. 2009. u 16:25. |
![]() |
![]() |
#2 | |
old school
Professional
|
![]() Citat:
![]() Off Topic: Cak 8 strana buke ni oko cega... Da nije i taj "Singi" Miskovicev? ![]()
![]() |
#3 |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Naziv domena ko naziv domena beznačajan (pri tom priča o arbitraži i šta bi bilo kad bi bilo...) - ali postupak "surovog, bezobzirnog web businessmena" je za svaku osudu... Ne znam detalje, ali čovek iznese neku idejicu, a ovaj brže bolje da ga pretekne - svašta
![]() |
#4 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
![]() ![]() |
![]() u bre. sto ste svi nesto ozbiljni...
sto na stvari ne gledate ovako: decko je pitao da li sme da prodaje kaspersky licence na istoimenom nacionalnom domenu. dobio je odgovor da ne sme i odlicnu preporuku kako to moze da uradi, domen od stecka i savet od hostese. ovo sto je peca uradio je zaista mnogo jaka fora, a i imao je realan razlog da to uradi od svega su najvecu korist izvukli singi i torbica ![]() i hajd neko od moderatora da stavi tacku na ovo i zakljuca topic. dalju pricu oko ovog nastavite preko pp-a. ne ponasajte se ko deca |
![]() |
2 članova zahvaljuje xippi za poruku: |
![]() |
#5 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ništa Peco nisi loše uradio osim što si držao moralne lekcije. Čovek nije imao nikakve zle namere sa domenom čak je i saradnik Singija kako se čini. A ti si mu očitao bukvicu kao da se spremao da kupi domen i ucenjuje Kasperski ili nešto slično a da pri tome ni ti nisi znao tačno kakav je stav Singija po tom pitanju dok nisi dobio gorepomenuti mail. Niti si kao što i sam kažeš znao ko stoji iza metaphisic, čemu onda takva osuda. Možda bi čovek, ako bi ga Sinigi odbio ostavio blanko stranu..? Ili bi ga koristio za neku drugu namenu koja nema veze sa virusima.
Dakle, kao što rekoh, da mi je to klijent verovatno bih uradio isto što i ti, samo bih sve držao off the record. ![]() Da je metaphisic otišao pravo u CRI do svega ovog ne bi došlo. ![]() |
![]() |
2 članova zahvaljuje mileusna za poruku: |
![]() |
#6 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 17.09.2008
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Zato ja sve placam karticom.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Greska koju sam napravio je sto sam uopste pisao ovde nesto, samo sam na svoja ledja natovario hejt. Nije mi namera bila da pametujem niti drzim lekcije, vec samo da javim metaphisic-u sta se desilo. Lekcija i za mene. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Ja ne znam da li je bilo arbitraze na .rs, ali pozivanje na arbitrazu u ovome i slicnim slucajevima kao presudni faktor ne stoji. Covjek plati domen 2K dinara, a strana koja hoce da pokrene arbitrazu (npr Singi u ovome slucaju) mora da plati 160K dinara da bi arbitraza uopste zapocela. Osjetna razlika.
|
![]() |
"Hvala" zira za poruku: |
![]() |
#9 |
deda
Certified
Datum učlanjenja: 06.05.2008
Hvala: 3
18 "Hvala" u 15 poruka
![]() |
![]() ... ili da je stupio u kontakt sa Torbicom..
Ovo je prava stvar u celoj prici. TORBICE kralju domena !!! Najaci si !!!
![]() |
#10 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() lakse je resiti problem dogovorom [da sajt bude prazan - kao prosle godine], a ako to propadne - teoretska situacija dakle - verovatno bi advokatima resili problem, kao u hrvatskoj sa sajtom kaspersky-hrvatska.com
prethodni vlasnik domena kaspersky.rs je odustao od domena i pustio da istekne. Poslednja izmena od Peca : 14. 11. 2009. u 19:39. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Tačka na kaspersky.rs | Peca | Opušteno | 4 | 08. 11. 2010. 17:01 |