SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
19. 12. 2011. | #81 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
|
Ne znam da li je domaci biser, cini mi se da je u pitanju drupal, a i greska vise upucuje na lose podesen SQL nego na los query...
19. 12. 2011. | #82 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
Hvala: 8
188 "Hvala" u 14 poruka
|
Ja sam zasada samo na dve uzasne izvedbe naleteo,
Prvi problem je bio neki rumun koji je stavio 5GB podataka u jednu tabelu, pa opalio SELECT * from... inaravno ubije server A drugi, veoma slicno ... milion-dva (ako ne i vise) record-sa u tabelu i isto tako select * from ... LIKE %term% AND %term1% i udri... i onda je glavna fora da je server (od osam jezgri i 16gb) slab za tu scriptu...i na moju sugestiju da je scripta lose napisana i sl odgovor je bio "a to mi ortak pravi, zna on dosta dobro sa tim, al sta ti mislis....." (tip mali radojica)
20. 12. 2011. | #83 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ko nije nekad upucao bazu sa nepromisljenim upitom ne zna sta je programiranje
da ne pricamo kad hoces da obrise jedan record i krenes da pises DELETE FROM i onda pejstujes ime tabele, a glupi editor je kod kopiranja pokupio i new line i onda odmah izvrsi to... i ajd da mi se desilo jednom, nego bar triput do sad...
20. 12. 2011. | #84 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
evo jedan moj http://mobko.com/search/query/nokia valjda ih sad ima previse, pa glupost koju sam napisao ne moze da sazvace
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Najgori hosting provajderi | ljtruba | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 144 | 01. 10. 2011. 22:56 |
spor query | ivanhoe | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 1 | 31. 07. 2007. 20:47 |
sql query | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 19 | 18. 04. 2007. 08:47 |