15. 11. 2007. | #81 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ok to, mislio sam na search&replace, nesto tipa :%s/nesto/drugo/gc i i slicne egzibicije.. ili recimo da search bude case-insensitive treba valjda da se kuca :set ic sto uvek zaboravim pa moram da googlam... sad imam jedan fajl gde su mi zapisane te fore pa kad zatreba otvorim pa pogledam, ali..
15. 11. 2007. | #82 |
Igor Marinović
Expert
|
Jeste za neke stvari treba malo navikavanja, a i mozda se ESC pritiska cesce nego sto bi to neko zeleo.
Npr. ja imam tastaturu kojoj je ESC pored jedinice.
15. 11. 2007. | #84 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Citat:
|
|
15. 11. 2007. | #85 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 17
14 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
|
|
15. 11. 2007. | #87 | |
Igor Marinović
Expert
|
Citat:
16. 11. 2007. | #88 | |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Citat:
Kad treba nešto uraditi remote, Vim je još uvek najbolji izbor. Ja sam tako počeo, a posle mi prešlo u naviku. Imam utisak da mnogi koji koriste Vim imaju neku sličnu priču. Takođe, mnogo je zgodna stvar to što prsti praktično ne moraju da napuštaju tastaturu pri kucanju. Npr, sad mi se neretko dogodi da kucam nešto u Wordu, pa da prsti sami krenu da koriste komande iz Vima pre nego što shvatim gde sam i šta radim. Ubr, da bi replace bio case insensitive, dovoljno je staviti "i" flag: :s/pattern/string/iElem, ima toga što je možda zgodnije rešeno (ili bar tako izgleda) u nekim drugim editorima ili je više user friendly (Vim ima gooomilu komandi i treba vremena da se sve savlada), al' u celini i celosti Vim je više nego dobar i, kad se jednom navikneš, nema baš puno razloga da ga menjaš. A prednosti ostaju. Ko je imao priliku da stoji iza leđa nekoga ko stvarno vlada Vimom dok edituje tekst zna o čemu pričam. Da li to znači da bih Vim preporučio svima? Ne, naravno. Da li mislim da će oni koji mu posvete više pažnje i savladaju ga više od nekog početničkog nivoa zažaliti? Ne verujem. -- Vim nije editor. Vim je stil života. |
|
16. 11. 2007. | #89 | |
expert
Grand Master
|
Citat:
a ja bio PHP newbee - jos uvek pamtim kako sam onda pokusavao da pohvatam a sta on to radi oko njega sam poceo da ga koristim. sad sam sve zaboravio al za konzolu ipak samo njega palim, jer mi je nekako blizak sto se tice vim shortcuta, samo da kazem da on ima komandu: uvecaj prvi broj koji nadjesh desno od kursora za 1 misliiiim |
|
12. 04. 2009. | #90 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Hajde da i ja jednom vaskrsnem matoru temu, imam dobar razlog
Naime, pronašao sam editor koji će da zameni homesite. To je NuSphere PhpEd. Jednostavno ima sve ono što sam tražio godinama, svi ostali editor koje sam probao bili su dobri ali ne dovoljno dobri da bi zamenili homesite, ali ovaj ima sve što mi treba i još mnogo toga. Poslednji sam probao novi DW CS4, prilagodio maksimalno ali ne vredi... puno stvari smeta i ide na živce. Oni Zend editori su suviše tromi i ne odgovaraju mi, probao sam nedavno i phpDesigner - dobar ali nije top... dakle, moja pretraga je završena, od juče sam potpuno prešao na phpEd posle 12 godina u homesite.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koji font koristite u editoru? | bluesman | Programiranje | 53 | 22. 10. 2009. 00:53 |
Tekst odsečen nakon karaktera koji sadrži umlaut | Ilija Studen | PHP | 8 | 02. 03. 2008. 09:19 |
koji JS menu koristite? | dootzky | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 6 | 17. 11. 2006. 22:32 |
Koji AV software koristite | dinke | Opušteno | 22 | 12. 03. 2006. 07:05 |
Koji framework koristite? | Ilija Studen | PHP | 3 | 19. 06. 2005. 19:25 |