28. 02. 2010. | #81 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
pa meni je iskreno glupavo i ono sa jedninama i mnozinama za ORM, on svaki put pretvara to vamo-tamo da bi znao koje tabele i koje klase da koristi (tabele su imenovane u mnozini, a klase u jednini), po meni je to potpuno nepotrebna perverzija...
28. 02. 2010. | #82 |
profesionalac
Professional
|
Da zbog našeg govoprnog područja to nam ne odgovora. Takođe ja tabele uvek nazivam u jednini, nekako mi je logično da entitet bude u jednini. Ali opet to sa njihove tačke gledišta možda nije loše da bi se održao standard u nazivima modela i nazivima tabela. Nije redak slučaj da neko neke tabele naziva u jednini druge u množini u zavisnosti od raspoloženja u tom trenutku.
Srećom ORM-modelu možemo reći kako nam se zove tabela i prilagoditi sebi. |
02. 03. 2010. | #83 | |
Banned
Professional
Datum učlanjenja: 24.04.2006
Hvala: 11
9 "Hvala" u 5 poruka
|
Citat:
Ci po meni je vrh vrhova za "autentifikaciju/autorizaciju" koristim freakauth lite, barem to mi je osnova koju koristim i koju sam dopisao la grande uostalom pogledaj http://www.tuningtube.rs/galerija.html i http://www.tuningtube.rs/forum.html sve je tu i originalno pisano sa moje strane na CI platformi, cisto da vidis sta sve moze da se postigne sa njim |
|
03. 03. 2010. | #84 |
profesionalac
Professional
|
CI je lepo ogranizovan i lak za učenje, ali nikako nije najbolje rešenje, posebno ne najbolje rešenje za sve.
Ci je PHP4 framework. Uskoro nas očekuje PHP6, potpuno objektno orijentisani jezuk. Ne preporučujem CI već bilo koji drugi php5 framework. Ne poznajem sve frameworke, već samo CI, Kohanu i malo Symhony. Symphony je odličan za brz razvoj, ima generatore koda, koristi ORM, Propel... to je njegova prednost. Opet ko šta voili, od svakog se može ponešto naučiti, tako da dublje upuštanje u bilo koji fw nije gubljenje vremena, već naprotiv. O Kohani sam već pričao ne bih je favorizovao, iako je ona za sada moj izbor. |
12. 03. 2010. | #85 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
|
"Hvala" bOkIcA za poruku: |
12. 03. 2010. | #86 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 19.05.2007
Hvala: 13
3 "Hvala" u 3 poruka
|
^ samo mogu reci da mi je drago sto je php4 deprecated
|
12. 03. 2010. | #87 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
^ Bilo je samo pitanje momenta, ipak je to logican sled.
|
18. 03. 2010. | #88 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Getting Started with Kohana
Hi,
Postoji li neki "getting started for dummies" za Kohanu za nas sto ceo MVC buzz ignorisemo vec godinama? Vidim da je CI mnogo bolje dokumentovan (ima cak i video tutorijale uraaa) ali za Kohanu sam nasao samo ovo http://docs.kohanaphp.com/ ali tu ne vidim nikakav "getting started" osim same istalacije (koju sam odradio ali sta sad)? Ne znam koliko ima smisla uciti CI da bi se preslo na Kohanu? |
18. 03. 2010. | #89 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Nisam nikad koristio Kohanu (glupog li imena), ali baci pogled na:
http://dev.kohanaphp.com/wiki/kohana2/Kohana101
18. 03. 2010. | #90 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
getting started je da procitas sve sto pise u referenci pod General, Core::Kohana, Libraries::View, Database i ORM ako volis, Helpers po zelji
i onda malo uzmes da prckas po sistemu.. U sustini kad shvatis organizaciju fajlova, routing, i kako se prave kontroleri, modeli i views ( i kako da saljes podatke izmedju kontrolera i view-a) shvatio si sve sto ti treba...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Mobile development frameworks | robi-bobi | Web aplikacije, web servisi i software | 11 | 13. 09. 2010. 21:10 |
Frameworks i SEO | martinluter | Web aplikacije, web servisi i software | 17 | 03. 08. 2010. 13:00 |
Frameworks performance arena: Symfony vs Rails vs Django | Petar Marić | Programiranje | 5 | 21. 07. 2006. 14:46 |