|
![]() |
#1 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Za one koji nisu obavesteni, doslo je do havarije na hdd-ovima u vidu formatiranja oba hdd-a (i radnog i onog sa backupovima) sto je rezultovalo situacijom da DPT, kao i svi sajtovi hostovani na host011 budu down danima.
Blues je napisao sve o tome na http://www.host011.com/ Elem, ovu temu otvaram (pored toga da bi dobio za sladoled ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Samo da dodam nesto...
Problem je sto su neki fajlovi obrisani, posto su ovi idioti kada su formatirali hdd napravili swap particiju od 2 GB, sve je povraceno osim toga sto je bilo ispod te swap particije. Pa molim one koji hostuju kod mene da za svaki slucaj provere da li su im svi fajlovi na broju ![]()
![]() |
#3 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Uh, zanimlivo mi je da je posle havarije herbiv.org vrlo rano bio vidljiv, dok mi je na gomili drugih sajtova izbacivao da ne postoje.
PS Gorane primetio sam nešto - isti slučaj kao kad smo importovali bazu mog bloga kada sam se selio na host011, promenjen je kodni raspored sadržaja u bazi, pa stranice nisu utf-8. aravno ovo je nebitno s obzirom na okolnosti, ali eto, čisto da napomenem da znaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 06.10.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() ehh
![]() |
#5 |
133t
Master
|
![]() meni je totalno nestala baza sa yourtree.org, (mada nije bilo nista spec vazno u njoj samo vanila forum) jel da ocekujem restore ili da pravim novu ???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
expert
Expert
|
![]() 'bes encoding, meni o'sla baza foruma sa 50+ k poruka
![]()
![]() |
#7 |
old school
Professional
|
![]() E, a ja ko manijak danima udaram F5 i CTRL+R na devprotalk.com, sve kontam da nije do mene i konekcije, kadli ono havarija...
'ebes ga, vjerujem da nisi spavao ovih dana kako treba, al ne brini se - vidis da su i ljudi koji hostuju kod tebe razumni. Trazi od te firme da ti nadoknade sve ovo besplatnim housingom na godinu dana ili sta vec smatras za dovoljnom kompenzacijom... Nazalost, host ti je izgubio reputaciju, al si sa druge strane dobio povjerenje i respekt, pokazavsi da si odgovorna osoba i da preuzimas svu odgovornost i posljedice na sebe. Ako sta treba oko MySQL baze - tu sam jos 2 sata, pa cimaj ako sta treba pomoci. ![]()
![]() |
#8 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
Sto se tice hostinga, tu si u pravu, jednostavno je sve propalo i nemam vise nikakav autoritet da bilo kome ponudim hosting. Jednostavno, mene je sramota da kazem da se bavim hostingom posle ovoga sto se desilo, bez obzira cija je krivica. Kao sto verovatno i sam znas, ja se nigde nisam reklamirao vec je vecina ljudi kod mene dosla na preporuku. Samim tim situacija je jos gora, jer sam "zajebao" i one koji su dali preporuku. Preporucuju mi neki ljudi da ih tuzim, kao mozes da izvuces 50 k eur, juce sam rekao "kad bi mi neko sada ponudio 50k eur ili da se vrate svi podaci, uzeo bih ovo drugo" (u tom trenutku jos nisam znao da li mogu da se povrate podaci sa hard diska). Znaci, stvarno ne umem da objasnim recima kako sam se osecao (i jos uvek se osecam tako, uz neznatno olaksanje jer bar nisi svi podaci izgubljeni). Sto se mene tice, ja sam za svoje sajtove imao backup-e, ja sam mogao sve ponovo da dignem relativno brzo i bezbolno, ali znam da 80% ljudi ne rade backup, kako bih mogao da ih pogledam u oci i da kazem "znas, sve ti je obrisano". Nista, da se ovo ne pretvori u patetiku, tako stoje stvari, ovi ljudi koji hostuju kod mene mogu da hostuju koliko god zele, ne verujem da cu primati nove (ako se neko cak i posle ovoga odluci na to), jednostavno ne verujem da OVOLIKO zivaca kosta sve ovo - ne isplati se.
![]() |
![]() |
#9 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 11.07.2006
Hvala: 1
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
S druge strane, priča o indijancu koji formatira oba diska već spada u "damn interesting" domen, legenda koja će od toga nastati će svakako uključivati i način na koji si reagovao, tako da bi se sve moglo pretvoriti u pozitivan publicitet. Na kraju, ako je za utjehu, sjeti se što su nas (dinosauruse) učili na časovima "ONO i DSZ" -granate rijetko pogađaju dvaput isto mjesto... ![]() Edit: Vidim da je Peđaaa u međuvremenu uletio sa istom idejom o buzz-u/legendi, biće da smo u pravu ![]()
Чак Норис може да си ги врзе врвките на чевлите со стапалата. Poslednja izmena od Milos Vukotic : 01. 02. 2007. u 23:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ponovo radi bioskop | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 6 | 24. 03. 2010. 09:46 |
B92 (ponovo) | bluesman | e-Business | 27 | 19. 02. 2010. 23:03 |
SEO tržište u Srbiji, Ponovo? | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 42 | 30. 12. 2009. 23:21 |