21. 09. 2009. | #1 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
PHP closing tag
Nađoh ovo u dokumentaciji CodeIgniter, pa sam napokon shvatio odakle trend da se ne zatvara php tag:
Citat:
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 22. 09. 2009. u 15:30. |
|
21. 09. 2009. | #2 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 27.11.2007
Hvala: 10
12 "Hvala" u 11 poruka
|
Hm... Izostavljanje zatvarajućeg php taga nije baš poteklo od CodeIgnitera. Takve preporuke se mogu naći i u Zend Framework dokumentaciji i na mnogim drugim mestima a i zaista dugo se vodi rasprava da li je njihovo izostavljanje u stvari prednost ili mana. I pored toga što postoje manje više dobri razlozi za njegovo izostavljanje (može recimo u kombinaciji sa "whitespace" znacima da prekine baferovanje izlaza, poništi posebno generisane headere itd.) nikada do sada nisam imao potrebu da bilo kada radim sa takvim kodom niti lično imam običaj da izostavljam zatvarajući tag jer smatram da sve što ima otvarajući mora da ima i zatvarajući tag.
|
21. 09. 2009. | #3 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
|
Isto stoji u Zend framework dokumentaciji. Govori se dakle o fajlu koji sadrži samo php kod. Međutim ovo je po meni žešća glupost, kao i pola zend coding standarda doduše . Mislim veća je nebuloza gledati fajl i pitati se da li on stvarno tako treba da se završi ako ne vidim closing tag, nego što će mi u tamo nekom slučaju smetati extra whitespace. Računam da ako krenem da otvaram a ne i da zatvaram tagove, neće na dobro da izađe.
|
21. 09. 2009. | #4 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 27.11.2007
Hvala: 10
12 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
|
|
22. 09. 2009. | #5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa i nije najsmešnije, a i ne dešava se toliko retko da se prekine upload ili download pa se ne iskopira ceo file, taj closing tag je sasvim dobar pokazatelj da li je sve tu ili možda ima još nešto što nedostaje.
22. 09. 2009. | #6 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 17.10.2006
Hvala: 42
18 "Hvala" u 9 poruka
|
Zend framework ustvari ne da preporučuje, nego čak zabranjuje zatvaranje php taga u fajalovima koji sadrže samo php kod:
http://framework.zend.com/manual/en/...ormatting.html Mislim da to nema baš nekog smisla, sa jedne strane, nekako je vrlo logično da svaki otvoreni tag treba da bude i zavoren, a sa druge strane, to je nakaradno "rešenje" problema, jer nije problem u zatvorenom tagu, nego outputu pre headera (a ovo je ionako samo jedan od načina da se to desi). |
22. 09. 2009. | #7 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 24.08.2009
Hvala: 37
300 "Hvala" u 17 poruka
|
Ako ce ne koriscenje closing tag-a smanjiti glavobolju, onda ga ne treba koristiti. A kao indikator zavrsetka fajla moglo bi da se stavi neki komentar tipa "//end", tako da kada neko drugi gleda fajl moze da zna da je ceo fajl tu.
|
22. 09. 2009. | #8 |
Boban Karišik
Expert
|
..a mogle bi i devojke da se oblace i ponasaju kao muskarci, ali na celu da napisu da su devojke cisto da se zna ;-)
22. 09. 2009. | #9 |
majstor
Wrote a book
|
I meni se to ne svidja i nisam usvojio to pravilo. Oni u CI kazu 'nemoj koristiti ?> vec koristi /* end of file ali se to meni ne svidja tako.
|
22. 09. 2009. | #10 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Pristojan jezik bi trebalo da se buni kad mu se uvali takva prljavština poput nezatvorenog taga.
|
|
|