Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
15. 10. 2008. | #1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 20.05.2008
Hvala: 5
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Internet pretrazivaci?
Imam zadatak da uradim seminarski rad na temu Internet pretrazivači, pa sam na vreme počeo da skupljam literaturu. Međutim, pri prvoj pretrazi sam ''zapeo''. Pretraživanjem stranica na srpskom jeziku nisam našao nešto mnogo informacija, a da budem iskren ne znam kako se piše ta stručna reč ''internet pretraživači'' na engleskom.
Druga stvar, jeste to što ne znam da li ću naći dovoljno literature na tu temu, pa ako neko ima linkove vezane za tu temu bio bih mu zahvalan. Počele su mi studije, pa nemam uopšte toliko vremena kao pre da pretražujem po netu. Samo tražim neko upustvo za informacije o toj temi. Svaka pomoć je dobro došla. |
15. 10. 2008. | #2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Termin je search engine ili web search engine, ali ne očekuj da ćeš naći previše korisne literature na srpskom. Sve ti je manje više ne engleskom. Wikipedia je uvek dobro mesto za početak:
http://en.wikipedia.org/wiki/Search_engine
15. 10. 2008. | #3 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Ima ponešto na hrvatskom:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Internetski_pretraživač
15. 10. 2008. | #4 |
troll mode
Wrote a book
|
a imas i gomilu gotovih seminarskih sigurno, trazi i trazilice umesto pretrazivac verovatno ima negde u regionu tako nesto ispisano
|
17. 10. 2008. | #5 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 20.05.2008
Hvala: 5
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Engleski nije problem, samo mi je bio potreban materijal za rad.
Hvala vam puno, ovo mi je mnogo značilo pošto nemam puno vremena ovih dana. Pozdrav |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
pretrazivaci, index reload | Ivan | Marketing i SEO | 0 | 29. 06. 2008. 14:06 |
Internet na TV Avala | Miloje Sekulic | Opušteno | 5 | 20. 10. 2006. 21:48 |
Internet je čudo | Ilija Studen | Opušteno | 8 | 01. 10. 2005. 03:50 |