(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
06. 11. 2007. | #1 |
Domagoj Horvat
Expert
|
div preko td-a
Jednostavno pitanje: kako staviti div preko cijelog TDa, bez obzira na padding/border/... TDa?
06. 11. 2007. | #2 |
Designer guy
Wrote a book
|
mozda ti pradi problem border-collapse: collapse; na table elementu koji pravi prividne razmake?
|
06. 11. 2007. | #3 |
Domagoj Horvat
Expert
|
sorry, nisam do kraja naveo sta konkretno mene muci, dijelom i iz razloga jer sam htio opce a ne rjesenje samo za moj slucaj... ali ok..
u mom slucaju, problem je padding TD elementa...iako, zanimalo me i generalno, je li to moguce uopce na neki normalan nacin izvesti i ako da, kako? (posto nadjoh da je position:relative na TD - nedefiniran [kaze w3c])
06. 11. 2007. | #4 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 17
14 "Hvala" u 11 poruka
|
Moze uz pomoc JS-a recimo. Izracunas poziciju i dimenzije TD-a i stavis apsolutno pozicionirani DIV na te koordinate al sa vecim z-indexom ...
Ja sam ovu istu dilemu imao kad sam pravio ovu stranu: http://www.shoutmouth.com/index.php/base/quiz Primeti kako su svi TD-ovi osim prvog prekriveni poluprovidnim div-om ... Ovo sam resio vrlo jednostavno uz pomoc jQuery-ja, plus dimensions plug-in za njega ... Meni je trebala programabilnost al siguran sam da ove moze da se resi i uz pomoc CSS-a |
06. 11. 2007. | #5 |
Domagoj Horvat
Expert
|
to je to...(treba i meni kasnije programibilnost, ali opet se svodi na CSS, cime god ga mijenali, direktno ili javascriptom kasnije)
pokusao sam ovo, iako pjeske, bez jQueryja...procitati pixelLeft/Top + padding i DIV apsolutno pozicionirati na te koordinate sa duljinom/visinom TDa... iz nekog razloga nisam uspio procitat padding javascriptom (postaviti sam mogao, procitati ne)... sa: document.getElementById('element').style.padding
06. 11. 2007. | #6 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 17
14 "Hvala" u 11 poruka
|
U pa da, peske se ni ja ne bi trudio. Box model je totalno broken na IE-u ... bas zato je dobro koristiti jQuery jel on resava sve te nekompatibilnosti za tebe ...
Samo instaliraj dimensions plug-in on ima sve metode koje ce ti trebati (position, width, height). Takodje sa jQuery-jem je lako dinamicki napraviti novi div koji onda pozicioniras gde si izracunao da treba. $("<div><p>Hello</p></div>").appendTo("#body"); |
06. 11. 2007. | #7 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa nemas padding atribut za TD nego za TABLE
06. 11. 2007. | #8 |
Domagoj Horvat
Expert
|
sad si me zamislio
stavio celiji ID, dam joj document.get....ID('celija').style.padding = 10 + 'px' i radi. procitat isti taj padding ne mogu. mislis li ti mozda na cellpadding atribut TABLEa? (sto je HTML atribut)
06. 11. 2007. | #9 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
sorry, da, pričao sam o cellpadding.. a možda da pročitam temu od početka pre nego što napišem post?
06. 11. 2007. | #10 | |
Domagoj Horvat
Expert
|
Citat:
vjerojatno je nesto slicno element.style.width vs. element.offsetWidth
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Text preko slike u CSS-u | PeTkO | Sva početnička pitanja | 7 | 23. 06. 2008. 16:07 |
SEO i kopiran sadrzaj preko RSS | ivanhoe | Marketing i SEO | 45 | 15. 06. 2008. 00:19 |
Naplata i prodaja u SCG preko net-a | Vokic | e-Business | 19 | 08. 02. 2006. 14:30 |
Google IM - preko psi-a | nixa | Komunikacije | 5 | 26. 08. 2005. 08:17 |