Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
12. 02. 2008. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
WP menja uneseni html
Da li postoji negde opcija da se odstiklira da mi WP ne menja html koji sam uneo u editor (koristim Code view, a ne rich editor)
Naime, imam problem sa Wordpressom, najnovija instalacija, sto mu je namesten nekakav texturizer filter ili tako nesto, koji automatski menja tagove (div -> p, new lines u p, brise prazne paragrafe, prebacuje atribute u velika slova (?!), itd..). E sad, mogu ja da ubijem rucno hook-ove za to u kodu, ali to mi pravi problem kod automatskog upgrejda, plus nisam siguran da ne iskljucim nesto sto ne treba... jel zna neko kako da se kulturno ova "funkcionalnost" ubije?
12. 02. 2008. | #2 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 21
70 "Hvala" u 46 poruka
|
Postoji naravno:
Options / Writing pa odčekiraj: "WordPress should correct invalidly nested XHTML automatically"
12. 02. 2008. | #3 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
nije to to, to mi je odchekirano, nego je u WP-u namesteno da default filteri (wp-includes/default-filters.php) budu wp_texturize i jos par njih koji izdrndaju html pre nego sto ga prikazu... sto je sasvim ok ako se kuca obican text, ali ako se unosi html onda pravi probleme... Elem, nasao sam da postoji funkcija remove_filter(), pa cu da vidim sta mogu sa tim da uradim...
16. 02. 2008. | #4 |
Vladimir Popović
Na probnom radu
|
Nisam te baš najbolje shvatio, al za slučaj da jesam
Napravićeš mini plugin, kopirati ga u plugins i aktivirati. Na ovaj način nećeš morati da mijenjaš jezgro wordpressa, a ipak ćeš definisati filtriranje koje ti odgovara. Sve će raditi i u svim budućim verzijama, dok god je plugin aktivan. Druga varijanta je da preko functions.php teme koju koristiš odradiš isto to, ali po meni je plugin mnogo bolje i opštije rješenje. PHP kôd:
Nisam probao, umoran sam, ali miriše mi da će ti ovo završiti posao. Naravno uz uslov da sam ispravno shvatio šta želiš Poslednja izmena od chegevara : 16. 02. 2008. u 07:15. |
"Hvala" chegevara za poruku: |
16. 02. 2008. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
da, da, tako nesto sam i uradio, samo sam ja to seljacki sve stavio u admin.php
inace provalio sam i da sam tinyMCE editor menja html, kad ucita stranu... ja snimim neki svoj html bez richeditora, onda otvorim taj post u richEditor modu posle i on prebaci sve atribute u upper-case, na client strani... mrzelo me da trazim taj komad JS koda, pa sam naprosto stavio FCKE kao default editor, ima plugin za to...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 16. 02. 2008. u 13:22. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Šta se menja sa non-latin domenima? | bluesman | Marketing i SEO | 39 | 04. 11. 2009. 12:52 |
wp 2.6.1 sam menja defult avatar | pitchweis | Web aplikacije, web servisi i software | 5 | 27. 10. 2008. 10:19 |
SEF .html ili .php? | Codegen | Marketing i SEO | 5 | 11. 06. 2008. 00:32 |
Html 5 | twix | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 1 | 05. 12. 2007. 16:37 |
HTML/CSS na PDA | Pedja | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 6 | 26. 01. 2006. 12:59 |