|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
21. 09. 2006. | #1 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Da li ovo moze?!? a i ako moze kako?!?
Pozdrav ljudi, evo ja kao josh uvek neiskusni php programer trudim se da zavrashinm projekat i zaglavim se na nekim extra glupim mestima
imam jedan problem, mozda je mali a mozda veliki, nego da ne okolisham: Na primer u varijabli $ime imam vrednost koja predstavlja asocijativni naziv elementa u nizu, e sada kako da ja upotrebim $ime da pristupim tom elementu niza. PHP kôd:
PHP kôd:
Da li je to moguce, poshto iz baze iscitavam kljuceve za pristup nizu? Hvala unapred.
21. 09. 2006. | #2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Može.
21. 09. 2006. | #3 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
PHP je dinamičan jezik. Može on svašta
PHP kôd:
Ono što mi nedostaje da bi baš pravio pizdarije je dinamično proširivanje već definisanih klasa i preklapanje operatora. Dodaj tome imenovane parametre i blokove i imaš visoko dinamičan jezik koji slobodno može da se poredi sa Rubyjem i Pythonom (visoko dinamični OO jezici). Ali dobro, i ovakav kakav je radi posao.
21. 09. 2006. | #4 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Hvala
21. 09. 2006. | #5 |
profesionalac
Professional
|
Btw, brze bi ti bilo da si probao taj tvoj kod, nego sto si nas pitao
21. 09. 2006. | #6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
^ LOL Tacno tako.
Mada imam osecaj da je probao, ali voli i da pita BTW, razgovor sa Ilijom moze da tece ovako: - ti: Cao Ilija - Ilija: E pitanje je da li je cao, ćao, ili ciao, zavisi od konstruktora, da li ti je jezik visoko-dinamičan ili ti se preklapaju operatori. Posle takvog odgovora i meni dođe da promenim nick u LiquidBrain
21. 09. 2006. | #7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Lol
21. 09. 2006. | #8 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Citat:
|
|
21. 09. 2006. | #9 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
@bluesman:
|
22. 09. 2006. | #10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
)))))))))))
ma samo vi zezajte Iliju, a on postade planetarno poznata licnost sa activeCollabom.. Pre neki dan me jedan klijent, amer, pitao sta je bolje da instalira activeCollab ili phpProject, cuo je da je taj aC dobar... Ja samo cekam da Ilija napravi mySpace account i da krenu obozavateljke iz celog sveta da stizu u NS...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
.al domen moze da se registruje | torbica | Domain Name Service (DNS) | 10 | 29. 04. 2009. 20:52 |
.mk takodje moze da se registruje | torbica | Domain Name Service (DNS) | 2 | 24. 04. 2009. 22:30 |
Moze li ovo krace? | Pedja | PHP | 7 | 02. 08. 2007. 13:50 |
Ko moze duze? : ) | dee | Opušteno | 20 | 24. 10. 2006. 08:46 |