30. 08. 2005. | #1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Kako zastititi perl aplikaciju?
Zna li neko nacin kako da zastitim aplikaciju pisanu u perlu? Pod zastitom mislim na to da aplikacija moze da radi samo na jednom serveru, identifikovanoj po IP ili MAC adresi..
Ne mogu da nadjem nesto elegantno, a free.. Palo mi na pamet da se napravi neki sistem sa licencama, recimo, jedan kriptovan fajl koji sadrzi podatke o IP/MAC adresi, eventualno, i podatke o kupcu.. Ali problematican je taj deo za iscitavanje tih kriptovanih fajlova, jer skript je vidljiv svakom.. Jedino da se i taj deo kriptuje.. Neka ideja, sugestija? |
18. 10. 2005. | #2 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
perl moze da dumpuje core nakon kompajliranja skripte i onda se od toga nekom madjijom napravi binary exe fajl, ali detalje za to moras da potrazis na google-u, secam se da mi je to neko jednom objasnjavao, ali nisam nikad ja licno probao... sem ovoga, moze i tvoja ideja, samo napravi da u tom kriptovanom fajlu pored podataka imas i deo koda, koji ces onda sa eval da pokrenes, tako niko nece moci da jednostavno overrajduje zastitu... naravno onaj ko je dovoljno uporan, i zna malo perla, ce da ti razbije ovo prilicno lako, ali to generalno vazi za svaku zastitu, ali pretpostavka je da ce takva osoba pre da sedne i napise sam sebi skript, nego da se zeza sa krekovanjem... |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
[Java] Kako napraviti aplikaciju za mobilni telefon? | Nemanja Avramović | Programiranje | 7 | 08. 03. 2008. 15:42 |
Iz C u Perl | MorenoArdohain | Programiranje | 0 | 13. 11. 2006. 21:45 |
Kako zastititi server? | MorenoArdohain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 11 | 07. 08. 2006. 17:35 |
API za web aplikaciju | Ilija Studen | Planiranje i usability | 22 | 07. 07. 2006. 09:54 |
Perl - Problem sa instalacijom skripte / putanjom perl-a | bokacbl | Programiranje | 8 | 04. 06. 2006. 19:56 |