23. 08. 2007. | #1 |
Designer guy
Wrote a book
|
Markup i SEO
Iz nekog razloga u poslednjih jedno mesec dana sam dobio nekoliko ponuda vezanih za SEO kojim se inače ne bavim, niti mogu reći da se razumem u njega, znam neke osnove (osnovni do's and don'ts) i to je to. E sada dobio sam jedan zanimljiv zahtev, to jest pitanje, a to je koliko dobro formiran i semantički korektan markup koristi poljem pozicioniranju za pretraživačima? Konkretno - postoji sajt čiji je kod supa, pitanje je kolika će korist biti - i da li će je uopšte biti - kada se sajt prebaci u superčist i pristupačan xHTML?
Discuss. |
23. 08. 2007. | #2 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
ukratko jako
ne indeksira se djubre i samim tim sadrzaj ima veci density. tekst unutar <h>,<p>, <strong>... ima vecu tezinu nego onaj van njega. dok kodiras trudis se da najbitniji sadrzaj drzis sto blize vrhu sorsa strane jer tako ima vecu vrednost fora sa keywordima je da istu frazu guras kroz <title>, <meta>, <h1> i <p> (po mogucnosti boldovan). link-do-stranice.html treba da sadrzi to isto. znace jos i title u hrefu kao i alt tagovi na slikama, koje naravno trebaju da imaju seo imena to je manje vise i sve sto je potrebno znati sa tehnicke strane seo-a. pri pozicioniranju dosta toga zavisi od odabira keyworda koji ce se koristiti. sam sadrzaj se pise okolo unapred izabranih reci. mislim da je o tome je pricano vec na forumu Poslednja izmena od xippi : 23. 08. 2007. u 18:08. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Wordpress widget markup consulting :P | cvele | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 8 | 19. 08. 2008. 15:27 |
Markup?! | celawi | Programiranje | 10 | 12. 05. 2008. 15:48 |
Koji markup jezik za CMS? | Dušan Dželebdžić | Planiranje i usability | 7 | 11. 02. 2006. 01:50 |
Korisni tekstovi: šta mu to dođe semantički markup? | Ilija Studen | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 1 | 08. 06. 2005. 07:10 |