|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
04. 11. 2008. | #1 |
devigner
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 06.06.2008
Hvala: 3
3 "Hvala" u 2 poruka
|
Koliko vam blog pomaze u web dev/design biznisu?
Radim na ideji kreranja vlastitog bloga ali se vrtim u krug oko same koncepcije istog, pa me stoga zanima kako vi koristite svoj blog i koliko vam pomaze u poslu?
Moja zamisao je da koristim blog kao self-branding/self-marketing tool a ciljna grupa nisu krajnji klijenti vec ljudi iz branse i creative/art direktori digitalnih agencija. Nije mi cilj direktna zarada preko bloga (oglasavanje bilo koje vrste - necu to ni imati) vec networking koji bi vodio do saradnje na freelance osnovi. Prvenstveno me interesuju vasa iskustva (dizajneri/programeri) a posto sam definitivno newbie za blogovanje, svaki savet je dobrodosao Hvala!
04. 11. 2008. | #2 |
Designer guy
Wrote a book
|
Ja lično mislim da jako mnogo pomaže, meni je barem pomogao dnevnikeklektika.com jer da ga nisam pisao ne znam ko i kako bi saznao za mene i čime se bavim. Doduše lično nikada nisam napravio ozbiljan pokušaj sličnog za globalno tržište, a to je sigurno mnogo teže.
Sa druge strane Superawesome blog koristimo najviše za upoznavanje ljudi sa nama, našim metodama, itd. Ne toliko za direktnu promociju firme. |
04. 11. 2008. | #3 |
deda
Certified
Datum učlanjenja: 06.05.2008
Hvala: 3
18 "Hvala" u 15 poruka
|
Nisam ni dizajner ni programer, ali sam siguran da ti blog moze umnogome pomoci da ostvaris zamisljene ideje .
U ostalom, sta te kosta da probas i uveris se sam . Ako nista drugo, ostace ti zapis i trag... |
05. 11. 2008. | #4 |
profesionalac
Qualified
|
Ja sam pokrenuo blog sa sličnom idejom, i nisam u početku krenuo naširoko. Prvo je bilo nekoliko kategorija i potom sam blog lagano proširivao.
Bitno je da iznosiš sopstvena iskustva, bez mnogo ulepšavanja. Ja na blog trenutno gledam kao na malo bogatiju vizit kartu.
05. 11. 2008. | #5 |
Web designer
Professional
|
Pogledaj recimo (blog & design) http://www.ndesign-studio.com/
|
05. 11. 2008. | #7 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Off Topic: ... ja nešto krmeljiv pa čitam naslov teme 'Koliko vam bog pomaže ...?' :-) |
05. 11. 2008. | #8 |
133t
Master
|
to sto reche eniax, i ono sto na njemu pises.
ja recimo tech blogove delim u dve kategoreije. 1) Blogovi koje pishu ljudi koji jesu dobri strucnjaci, ali ces tesko sta nauciti iz tih blogova, jer 90% sadrzaja su tekstovi zabavnog karaktera, tekstovi o privatnom zivotu, tekstovi gde sto ivanhoe reche autor vezba svoje PR sposobnosti... Uspeh takvih blogova zavisi od vestine autora da ispricha prichu, i neretko su ti blogovi jako poseceni. 2) Blogovi koje pisu developeri koji mozda i nemaju nekog dara za pisanje i kitnjaste rechenice, i gde nemas 5 postova nedeljno, ali obichno na tim i takvim blogovima pronadjes resenje problema koji se ne pominje ni na zvanichnoj mailing listi aplikacije koja ti pravi problem i zbog chega si poslednja 3 dana na ivici nervnog sloma Takodje tu mozes da naucish mnogo zanimljivih i novih tehnika, i da shvatish koliko ustvari jos imas da ucish. E sad, pitanje je sta ti zelis, nevezano za blog. Ako hoces da te dezurni prodavci magle i pr strucnjaci tapsu po ramenu na raznoraznim konferencijama - idi pod 1. Ako hoces da podignes rejting na dzone-u, idi pod 2. Po meni, na duge staze se vise isplati nesto kao opcija 2, mada i tu moras da znas da ispricas pricu, ali se treba drzati sustine. Eniax je rekao da blog pomaze onoliko koliko mu se posvetis. Ja delim to misljenje uz lagani twist - isplatice ti se onoliko koliko znanja nesebichno podelis . I ne pricam tu o onome sto zna i mali perica koji je eto malo napredniji korisnik onoga o cemu ti pises. Treba biti baja pa podeliti one hard core stvari za koje si se muchio da ih skapiras->primenis->usavrsis->unovcis. Deluje ludo, ali ti se na kraju isplati visestruko. Svako ko ti kaze drugacije autor je bloga pod 1. :P |
05. 11. 2008. | #9 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Samo cu reci ovo: 3 od zadnjih 5 poslova su mi dosli preko bloga, odnosno kao odgovor na snippete koje sam postovao.
Najskuplji posao koji sam imao u zadnjih 2god je dosao preko bloga, kao odgovor na mysql query za sortiranje, bazirano na vremenskom algoritmu, clanaka po popularnosti. |
05. 11. 2008. | #10 |
133t
Master
|
i rest my case.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prodajemo kul ime za sajt/blog o biznisu | mungos | Opušteno | 165 | 06. 02. 2007. 00:30 |
How Much Should a Design Cost? | Aleksandar Marković | Linkovi | 3 | 24. 10. 2006. 14:48 |
Bad design contest... | Denis_Radenkovic | Opušteno | 2 | 10. 07. 2006. 19:36 |
strategija u biznisu | v.marko | e-Business | 11 | 24. 05. 2006. 23:06 |
Web Design Times | Denis_Radenkovic | Linkovi | 13 | 02. 02. 2006. 01:41 |