DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > Programiranje
Beach Wedding Dresses - Looking for the Wedding Dress? Here, 1dress.co.uk stunning collection of beach wedding dresses is just what you are looking for.
charles wang

Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor: VIP izazov 3

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 12. 06. 2007.   #11
degojs
I'm a PC too.
Wrote a book
 
Avatar degojs
 
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Lokacija: Kanada
Poruke: 1.354
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
degojs će postati "faca" uskorodegojs će postati "faca" uskoro
Default

Pa kolika je ta stranica?
__________________
Commercial-Free !!!
degojs je offline   Odgovorite uz citat
Staro 12. 06. 2007.   #12
cvele
Banned
Knowledge base
 
Avatar cvele
 
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Poruke: 1.598
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
cvele ima spektakularnu aurucvele ima spektakularnu auru
Default

Citat:
Originalno napisao kodi Pogledajte poruku
pazi, ideja je bila da se stranica ne učitava dok se generiše, već da se generiše u pozadini pa onda servira cela, tako sto ce se redirektovati na neki statički fajl koji je generisan tokom upita...

ili tako nešto, polazeći od predpostavke da učitavanje tako velike stranice dok još nije u celini generisana nekako ubija IE
Super!

a gde se generise ?
cvele je offline   Odgovorite uz citat
Staro 12. 06. 2007.   #13
kodi
133t
Master
 
Avatar kodi
 
Datum učlanjenja: 08.01.2006
Lokacija: Beograd
Poruke: 714
Hvala: 16
37 "Hvala" u 28 poruka
kodi is on a distinguished road
Pošaljite ICQ poruku za kodi
Default

- ili ti uporno ne čitaš ono što ja pišem
- ili ja imam totalno pogrešnu predstavu stvari
- ili se uopšte ne razumemo



ja sam samo mislio da se korisniku prikaze neka mala *Loading* stranica koja nema šanse da zaglupi browser, a da se po završetku brower redirektuje na već generisani fajl

teoretski ne bi trebalo da bude razlike između čitanja statičkog fajla i outputa iz skripte...
ali ko zna sta se dešava, možda generiše neki JS koji pokušava da proveri neko polje koje još nije generisano..

ko će ga znati...
__________________
kodi je offline   Odgovorite uz citat
Staro 12. 06. 2007.   #14
dootzky
profesionalac
Professional
 
Avatar dootzky
 
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Lokacija: beograd, srbija
Poruke: 271
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
dootzky is on a distinguished road
Default

ne ne ne, interesantna ideja, moram priznati, ali nije to nesto tipa "tekstualni fajl", koji ja kasnije samo "uvucem" u HTML stranicu i eto.

stavise, trebalo bi da je relativno "lak" zahtev -> imam tipa 600 proizvoda, ocu da ih izlistam redom. na jednoj stranici. u jednom divu, koji ima skrol.

zasto je to big deal?
nije to 60,000 proizvoda (linija teksta u tabeli, stagod), pa da bude kao "uuuu je"

evo upravo sam uzeo i selektovao ceo taj prikaz, zveknuo to sve u OO Writer, i pogledao -> ima tacno 22 strane. 48,000 karaktera.

to zaista nije toliko puno podataka, da se browser tako zakuca.
cak i da se "smori" dok ne ucita, opet ne opravdava ga nista da on i POSLE toga drzi 60%+ od CPU resursa. kretenoidno.

inace, ovo sto je rekao kodi, po istoj logici ne bi radilo. zasto tako mislim?
- pa iako je dobra ideja, opet bi ja morao da prikazem tih 22 stranice (dakle cirka 1000+ redova), i opet bi se glupavi IE zakucao, tj. zauzeo bi resurse sasvim neopravdano.

jedino sto meni pada na pamet je *nacin ispisivanja*.
znate i sami da kada bi pravio veliku tabelu, gde citam recimo iz baze 2000 redova, i ispisujem ih pravo u HTML, firefox ce da ispisuje red po red, i skrol bar ce da se smanjuje-smanjuje-smanjuje, i onda nastavi tako sve dok ne ispise sve. to je kul.

ali IE ce sa druge strane da "zatvori" stranu, da je sakrije, da generise i 2 minuta to ako treba, i TEK kada zavrsi KOMPLETAN ispis stranice, onda ce da prikaze ogromnu stranicu sa istim tim malim skrolom.

mozda je tu negde problem?

u svakom slucaju - misterija. :|
nadam se da cemo resiti, a do tada -> vredi samo pljunuti taj IE, tokom 2 godine rada, napravio mi je oko 16 sedih dlaka u kosi, izgubio sam apetit nebrojano puno puta, i zgadio mi se i moj posao i zivot.

hvala bogu sto postoje i alternative

bas zato sam na svom sajtu i stavio "zastitu" protiv IE-a, u smislu da je tu obicna JSa, i ako prepozna browser kao IE -> odma ide na "**** off" stranicu, i cao. ne reklamiram svoj sajt ovde, stagod, to je obican homepage, ali NECU da dozvolim da IKO dodje sa IEom na moj sajt. napolje. evo vam pa probajte: www.dootzky.com

ajde pa da resimo i ovo vise, da bezim kuci da odmorim mozak :P

p.s. i hvala vam za pomoc i puno odgovora. respect.
dootzky je offline   Odgovorite uz citat
Staro 12. 06. 2007.   #15
robi-bobi
expert
Grand Master
 
Avatar robi-bobi
 
Datum učlanjenja: 05.10.2005
Lokacija: Sofia, Bulgaria
Poruke: 805
Hvala: 222
869 "Hvala" u 68 poruka
robi-bobi ima spektakularnu aururobi-bobi ima spektakularnu aururobi-bobi ima spektakularnu aururobi-bobi ima spektakularnu aururobi-bobi ima spektakularnu aururobi-bobi ima spektakularnu aururobi-bobi ima spektakularnu auru
Pošaljite poruku preko Skype™ za robi-bobi
Default

osecam kako ce ovaj thread da bude podeljen u dva
jel ti oces resenje il da napljujemo IE

IE definitivno ima svojih problema, koji nazalost postanu posle nasi problemi
kao sto rece cvele, i FF je daleko od idealnog browsera

recimo: pre jedno godinu dana sam radio sajt u kome sam tokom developmenta stavio sve produkte u jedan select box. Bilo je nekoliko hiljada istih. FF se blokirao, IE jok

za mene je FF odlican browser, i to ponajvise zbog pluginova

e, sad, neko koristi operu, neko FF, a neko IE (upravo gledah na videu prezentacije apple leoparda - njih 78%)
e, sad, zasto sam ja ovo rekao? mislim da me je poslednja tvoja poruka isprovocirala. 'to cool' spada u kategoriju 'optimised for IE'.
robi-bobi je offline   Odgovorite uz citat
Staro 12. 06. 2007.   #16
Ivan
Psychedelictrance freak
Wrote a book
 
Avatar Ivan
 
Datum učlanjenja: 04.06.2006
Lokacija: Srbija, Beograd
Poruke: 1.008
Hvala: 325
942 "Hvala" u 34 poruka
Ivan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoro
Pošaljite poruku preko Skype™ za Ivan
Default

@dootzky

Mozda zvuci bzvz ali proveri da li imas u source kodu mnogo dugacke linije, mislim na kod u istom redu. Experimentisao sam nesto sa ovim pre izvesnog vremena i dobijao sam cudne rezultate u raznim browserima i situacijama ...
Ivan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 12. 06. 2007.   #17
MrSteel
Moderator
Professional
 
Avatar MrSteel
 
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Poruke: 350
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
MrSteel is on a distinguished road
Default

proveri i kako radi kod drugih
MrSteel je offline   Odgovorite uz citat
Staro 13. 06. 2007.   #18
dootzky
profesionalac
Professional
 
Avatar dootzky
 
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Lokacija: beograd, srbija
Poruke: 271
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
dootzky is on a distinguished road
Default

@ivan

- nazalost, nema nikakvih dugih "kobasica" u kodu, sve su kratki blokovi u fazonu:

- tr
- td - /td
- td - /td
- td - /td
- /tr

dakle redjao sam klasicnu tabelu :P

@MrSteel

upravo drugi su mi se i zalili da im je "komp previse opterecen u tom prikazu", pa ja rek'o: "Ma nemoguce!!!" i onda sam probao da simuliram to isto u IEu, i stvarno je zabagovao. :P


@robi-bobi
ukratko - ne zelim flame war u bilo kom smislu. ali leba ti nemoj braniti IE. ako ga ti volis, koristis, i podrzavas - fine. al' nema potrebe ovde za advocacy.

Citat:
IE definitivno ima svojih problema, koji nazalost postanu posle nasi problemi
- ne. problem je kada ti radis radis radis, pa se nesto *slucajno* ubaguje, pukne, stagod, ti restartujes app i sve radi normalno. to je problem.
IE je defektan. by design. period.

Citat:
kao sto rece cvele, i FF je daleko od idealnog browsera
- ne postoji takva stvar kao sto je idealan browser, zapravo - ne postoji nista idealno, zar ne?
ali ako vec gledas svet browsera, ako je FF/Opera 'daleko' od ideale, onda je IE beskonacno daleko, u smislu: drugi-kraj-galaksije-pa-jos-malo-dalje daleko.

Citat:
recimo: pre jedno godinu dana sam radio sajt u kome sam tokom developmenta stavio sve produkte u jedan select box. Bilo je nekoliko hiljada istih. FF se blokirao, IE jok
- verujem. i cenim to. seriously. jedno se pitam da li si "slucajno" radio pod ASP.NET-om?

Citat:
e, sad, neko koristi operu, neko FF, a neko IE (upravo gledah na videu prezentacije apple leoparda - njih 78%)
- to je nazalost tuga. juce je i moj cale rekao: "ej, kako da upalim onaj obicni browser, a ne ovu lisicu... tamo imam bookmarkove... ". to mozda ne govori puno o mom caletu, koji zna da igra sah i nista vise na kompjuteru, eventualno browsuje malo, ali ljudi su genijalno mnogo neiformisani. "obican browser"?!?! OBICAN?? wtf? ljudi ni ne znaju da postoje drugi. otud i ta *dominacija* IEa na trzistu. be real.

kada bi ti znao samo za Yuga, i eventualno za Ladu, i ti bi samo to vozio, vidis da svi isto to furaju u beogradu i to je to. nema drugih... zar ne?
onda ide kao: "bajo... postoje GOMILE alternativa, marki, proizvodjaca, modela..." - oh, really?!

ljudi ne biraju IE.
on im je serviran.

a obzirom da ne umeju, niti zele da se cimaju sa "onim *kompjuterima", onda nije ni cudo za takve stat-ove. :P




either way - odlutasmo mi u off.
pointless.

i nemoj da delite temu, stagod, nisam zainteresovan za gubljenje JOS dodatnog vremena na prepucavanje da li je IE smece ili ne (khm khm, sorry za pasivnu indikaciju), i ovako je dovoljno lose....

gubim ovde svoje vreme (dakle novac), i vas trud, vreme, znanje, dobru volju, i stvarno sam vam zahvalan svima, sam vise nemam resenja, a zbog cega sve to? IE? common. zaista bi ga trebalo "braniti".

anyway - ako jos neko ima neku ideju - please - scream!
dootzky je offline   Odgovorite uz citat
Staro 13. 06. 2007.   #19
cvele
Banned
Knowledge base
 
Avatar cvele
 
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Poruke: 1.598
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
cvele ima spektakularnu aurucvele ima spektakularnu auru
Default

Citat:
Originalno napisao kodi Pogledajte poruku
- ili ti uporno ne čitaš ono što ja pišem
- ili ja imam totalno pogrešnu predstavu stvari
- ili se uopšte ne razumemo



ja sam samo mislio da se korisniku prikaze neka mala *Loading* stranica koja nema šanse da zaglupi browser, a da se po završetku brower redirektuje na već generisani fajl

teoretski ne bi trebalo da bude razlike između čitanja statičkog fajla i outputa iz skripte...
ali ko zna sta se dešava, možda generiše neki JS koji pokušava da proveri neko polje koje još nije generisano..

ko će ga znati...
IE nemoze da se zaglupi zato sto server generise ili nesto radi. On se zaglupi zato sto client-side content koji treba da izrenderuje previse veliki, i pun svacega
cvele je offline   Odgovorite uz citat
Staro 13. 06. 2007.   #20
cvele
Banned
Knowledge base
 
Avatar cvele
 
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Poruke: 1.598
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
cvele ima spektakularnu aurucvele ima spektakularnu auru
Default

@dootzky
Da probas da ne koristis tabele nego list elemente ? znatno manje vremena i resursa je potrebno za renderovanje lista+css nego li tabela, velicina htmo koda (u kb) ce ti se smanjiti za 50%
cvele je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum

Slične teme
Tema Početna poruka teme Forum Odgovori Poslednja poruka
Kako saznati koji firefox tab koristi puno resursa i blokira citav FF? misk0 Web aplikacije, web servisi i software 4 03. 08. 2009. 02:30
Problem sa centralnom kolonom i rezolucijom kada se koristi position:absolute Deki80 (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS 1 17. 09. 2007. 21:45
Aptana - jel koristi(o) neko? nixa Web aplikacije, web servisi i software 10 03. 07. 2007. 10:28
IE i rendering kad se koristi float nixa (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS 11 25. 01. 2006. 23:08
Ovo bi moglo nekome da koristi berkut Web Hosting, web serveri i operativni sistemi 4 04. 10. 2005. 14:40


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 01:54.


Blogodak - Domaci blogovi na jednom mestu Caught in a web - web dev blog
Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.