DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > Programiranje
Beach Wedding Dresses - Looking for the Wedding Dress? Here, 1dress.co.uk stunning collection of beach wedding dresses is just what you are looking for.
charles wang

Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor: VIP izazov 3

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 13. 06. 2007.   #21
robi-bobi
expert
Grand Master
 
Avatar robi-bobi
 
Datum učlanjenja: 05.10.2005
Lokacija: Sofia, Bulgaria
Poruke: 805
Hvala: 222
946 "Hvala" u 68 poruka
robi-bobi ima spektakularnu aururobi-bobi ima spektakularnu aururobi-bobi ima spektakularnu aururobi-bobi ima spektakularnu aururobi-bobi ima spektakularnu aururobi-bobi ima spektakularnu aururobi-bobi ima spektakularnu aururobi-bobi ima spektakularnu auru
Pošaljite poruku preko Skype™ za robi-bobi
Default

@dootzky
lol, choweche

ne zelis flame war al si razbucao svaku moju recenicu i odgovorio na istu

ti, dakle, uopste ne citash sta ja pisem
ja pisem da je IE bugovit, da i FF ima svojih mana ali da ga koristim jer je za mene bolji
jesam sad jasniji?

sto se tice ASP.NET-a - prvo, ne, nisam pisao na ASP.NET-u. Drugo, ja poznajem bar nekoliko programera u ASP.NET koji su mnogo bolji programeri od mene, koji pisem slobodnim tehnologijama. I sta sad

dakle, uopste ne branim ja IE, nego napadam nacin na koji prezentujes svoj stav
a veruj mi, tvoj i moj stav su na istoj strani reke

nije bitno, nemam resenje za tvoj problem, necu se javljati dalje
uzdravlje

Citat:
Originalno napisao dootzky Pogledajte poruku
@robi-bobi
...............
robi-bobi je offline   Odgovorite uz citat
Staro 13. 06. 2007.   #22
degojs
I'm a PC too.
Wrote a book
 
Avatar degojs
 
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Lokacija: Kanada
Poruke: 1.354
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
degojs će postati "faca" uskorodegojs će postati "faca" uskoro
Default

Citat:
anyway - ako jos neko ima neku ideju - please - scream!
Postavi kod koji koristiš za generisanje stranice. Pošto si ionako rekao da je sajt interni, znači nema da brineš.
__________________
Commercial-Free !!!
degojs je offline   Odgovorite uz citat
Staro 14. 06. 2007.   #23
dootzky
profesionalac
Professional
 
Avatar dootzky
 
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Lokacija: beograd, srbija
Poruke: 271
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
dootzky is on a distinguished road
Default

@robi-bobi

ok, priznajem, malo sam se zaleteo, ali stvarno nisam imao krajnji cilj flame, samo mi jos to fali nego se nerviram jer kad god nesto ne valja - ne valja u IEu. a radim dugo, i znam provereno sta ce proci i ne, i onda "zaboravim da testiram na IEu", i eto problema. sad gubim 2-3 dana na ovo bezvezno debagovanje, koje je specificno samo za IE, a to me doslovce kosta novca.
sorry ako sam bio grub, respect.

@degojs
ma nije frka za kod, nego je toliko "obican" da me sramota sto uopste i postoji problem. inace ovde koristim smarty template engine, siguran sam da svi znate sta je i kako radi, a evo dva bitna bloka koda koji rade posao za tu problematicnu stranu:


SMARTY DEO, dakle ispis, ovo vas vise zanima:

Kôd:
<table class='grayTable'>
	<!-- da li ima proizvoda u grupi, check -->
	{if count($products) == 1}
		<meta http-equiv='refresh' content="0; url='catalog.php?recheckEmptyGroups=action'">
	{/if}
	
	<!-- spisak svih proizvoda -->
	{foreach from=$products item=i}

		<!-- ako je ovo grupa, prikazi red za grupu.-->
		{if $i.master == '#grupa#'}
			<tr class='imeGrupe'>
				<td colspan=5>
					{$i.name}
				</td>
			</tr>
		{else}

		<tr style='height: 10px; background-color: {cycle values="#fff,#f3f3f3"}; color: black; font-size: 11px;'>
			<td width=320>
				<a name='{$i.master}' href='productDetail.php?sm={$i.master}' title='{$i.name_alt}' class='blueLink'>{$i.name}</a>
				
				{if $i.action != '0'}
					<font color='red'><b>AKCIJA {if $i.action != ' '} DO {/if} {$i.action}</b></font>
				{/if}
				
				{if $i.promo != '0'}
					<font color='red'><b>PROMO {if $i.promo != ' '} DO {/if} {$i.promo}</b></font>
				{/if}
				
			</td>
			<td width=50 align='right'>{$i.priceDef|string_format:"%.2f"}</td>
			<td width=50 align='right'>{$i.priceReal|string_format:"%.2f"}</td>
			<td width=50 align='right'>{if $i.msg != 'ok'} <font style='color: red;'>*</font> {/if} {$i.qty}</td>
			<td width=50 align='center'>
				
				<input type='text' name='{$i.master}' value='{$i.qty_cart}' 
					{if $i.qty_cart == 0} class='cartQty' {else} class='cartQtyBlue' {/if}>
			</td>
		</tr>
		{/if}
	{/foreach}
	
</table>

a PHP blok koda je ono: by-the-book, dakle nesto tipa:

Kôd:
$query = "SELECT * FROM proizvodi ORDER BY proizvod_ime";
$result = mysql_query($query);
while ($row = mysql_fetch_array($result)) { ... }
naravno u while petlji sam samo slagao lepo rezultate iz baze i to sve lepo stavio u jedan niz objekata koji posle prosledim smarty-ju, koji ispise sve sta treba, i tu bi trebalo da je kraj svih muka. kraj obrade, kraj ispisa.

i sta tu sad zeza?

- i samo da kazem - nije opcija da koristim List Elemente umesto tabele, dosta je komplikovan ispis, postoji i cela forma iza toga svega, tako da <LI> nije opcija :P
dootzky je offline   Odgovorite uz citat
Staro 14. 06. 2007.   #24
misk0
majstor
Wrote a book
 
Avatar misk0
 
Datum učlanjenja: 30.01.2006
Lokacija: Lugano - Switzerland
Poruke: 1.251
Hvala: 219
106 "Hvala" u 67 poruka
misk0 će postati "faca" uskoromisk0 će postati "faca" uskoro
Pošaljite ICQ poruku za misk0 Pošaljite poruku preko Skype™ za misk0
Default

Mozda sam preskocio negdje, ali jesi li probao da kad otvoris taj fajl u IE, snimis ga sa Save As, kao html dokument, pozatvaras sve IE prozore i onda otvoris pomocu IE fajl sa diska? Sta se u tom slucaju desava? Tako mozes znati imas li problema do servera ili do same struktre dokumenta.
misk0 je offline   Odgovorite uz citat
Staro 15. 06. 2007.   #25
dootzky
profesionalac
Professional
 
Avatar dootzky
 
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Lokacija: beograd, srbija
Poruke: 271
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
dootzky is on a distinguished road
Default

nisam to probao do sada, evo malocas sam uradio taj test:

otvorim u IEu, snimim stranicu nakon kompletnog ucitavanja, ugasim IE, i probam ponovo da je otvorim sa harda opet iz IEa.

isti efekat.
ucita normalno stranicu, prikaze sve - i - djoca.

time goes by, a resenja nigde. prosto.. strpljenje ^_^
dootzky je offline   Odgovorite uz citat
Staro 15. 06. 2007.   #26
Ivan
Psychedelictrance freak
Wrote a book
 
Avatar Ivan
 
Datum učlanjenja: 04.06.2006
Lokacija: Srbija, Beograd
Poruke: 1.008
Hvala: 325
925 "Hvala" u 34 poruka
Ivan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoroIvan će postati "faca" uskoro
Pošaljite poruku preko Skype™ za Ivan
Default

Jel mozes da okacis tu generisanu stranicu, ili posalji na pp ...
Ivan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 15. 06. 2007.   #27
dootzky
profesionalac
Professional
 
Avatar dootzky
 
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Lokacija: beograd, srbija
Poruke: 271
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
dootzky is on a distinguished road
Default

imas PP
dootzky je offline   Odgovorite uz citat
Staro 18. 06. 2007.   #28
dootzky
profesionalac
Professional
 
Avatar dootzky
 
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Lokacija: beograd, srbija
Poruke: 271
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
dootzky is on a distinguished road
Default

nista, nismo dosli ni do kakvog resenja, nazalost

ajde da batalimo ovo, nema vise svrhe gubiti vreme na ovaj problem,
hvala svima na pomoci, barem smo se potrudili posteno!

respect!

poz,
dootzky
dootzky je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum

Slične teme
Tema Početna poruka teme Forum Odgovori Poslednja poruka
Kako saznati koji firefox tab koristi puno resursa i blokira citav FF? misk0 Web aplikacije, web servisi i software 4 03. 08. 2009. 01:30
Problem sa centralnom kolonom i rezolucijom kada se koristi position:absolute Deki80 (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS 1 17. 09. 2007. 20:45
Aptana - jel koristi(o) neko? nixa Web aplikacije, web servisi i software 10 03. 07. 2007. 09:28
IE i rendering kad se koristi float nixa (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS 11 25. 01. 2006. 22:08
Ovo bi moglo nekome da koristi berkut Web Hosting, web serveri i operativni sistemi 4 04. 10. 2005. 13:40


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 18:08.


Blogodak - Domaci blogovi na jednom mestu Caught in a web - web dev blog
Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.