Istine i zablude Sve što ste ikada želeli da znate o ... a niste smeli da pitate, ili niste imali koga da pitate ili vas je neki "znalac" opasno slagao :) |
|
Alati teme | Način prikaza |
02. 10. 2009. | #1 | ||||
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
Prave cene na pcberza.rs
Trazim neki monitor da se ponovim ne bi li si dao malo elana za rad pa sam morao da podelim prepisku koja se desila u trazenju.
Nadjem taj koji me kao interesuje na pcberza.rs i vidim da postoji kod par prodavaca i reko sad cu da kontaktiram meni najblizeg mailom. I uctivo ja... (prodavac, model i cena monitora namerno izostavljeni) Citat:
i stize odgovor sledeci dan, uvece sam poslao... Citat:
Citat:
Citat:
Uglavnom ne znam postoji li prodavac koji dostavlja prave cene sajtu pcberza i slicnim sajtovima. A sto se stanja lagera tice tu su stvari, pretpostavljam, jos gore. A inace u specijalizovanim prodavnicama racunara u Novom Sadu imaju jako malo 24" monitora u ponudi. Obisao sam ih par, i u proseku imaju manje od jednog monitora te velicine na lageru. Treba li da dodam da nema ono sto trazim. |
||||
02. 10. 2009. | #2 |
novi član
Datum učlanjenja: 02.10.2009
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Desi "im" se i da u opisu laptopa navedu da ima operativni sistem, a od prodavca do prodavca taj se "sitni" podatak razlikuje, a samim tim i cena.
|
02. 10. 2009. | #3 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
@bokica, mali offtopic, prava je muka naci nesto u Novom Sadu a da je na lageru, 90% stvari koje sam zeleo su morale da se naruce iz BGD, uz placanje pune cene. A treba li pomenuti da onda otpada isprobavanje? Nazalost, nije tako samo u NS, i u ostalim gradovima je isto. Shame.
02. 10. 2009. | #4 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
Oprema koju trazim je u cenovnom rangu 20-30.000 din i obicna je tj 24" monitor ce uskoro postati nesto sto se zove mainstrim ali i dalje to prodavci nemaju na lageru.
Televizore od 40-200.000 din na lageru ima svaka prodavnica elektro opreme. Mislim da su prodavci racunara iz nekog razloga razmazeni. |
02. 10. 2009. | #5 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
|
Ma pcberza je generalno neozbiljan sajt, tj. i kupci i prodavci na njemu su teški muljatori, pa ko koga zavrne.
|
02. 10. 2009. | #6 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Citat:
Off Topic: Juce kad sam se vracao iz Bgd-a i na auto putu tamo negde kod Vel. Plane kazem kolegi "Jednoga dana sve ovo ce biti Beograd" |
|
02. 10. 2009. | #7 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ako si mu rekao Zli beograđani otimaju sve živo.
BTW, čisto da znate ni u Beogradu nije bolje, niko i ne drži lager (osim za miševe i slične jeftine stvari), ja sam obišao 20 prodavnica dok nisam našao jednu stvar, i to je bio poslednji komad, a kada gledaš po sajtovima - ima ih na sve strane. Prodavcima je teško da imaju lager skupih stvari, naročito ako je nešto malo "egzotičnije", to jedino mogu da rade velike kuće tipa tehnomarket i slično.
03. 10. 2009. | #8 | |
stara koska :)
Professional
|
Citat:
1) Sto su prodali, prodali su, a ono sto ne prodaju, lepo vrate odakle su i uzeli (po ugovoru). 2) Valuta placanja prema distributreu (citaj uvozniku) minimum x2 duza nego prema bilo kojoj drugoj maloprodaji 3) ... mrzi me da nabrajam dalje, generalno - u mnogo su povlascenije polozaju od manjih maloprodaja (sto je i razumljivo) Ima jos - mnogi od tih istih uvoznika se, u posldnje vreme pogotovu, gura i otvara retail prodavnice po Srbiji, i rade i VP i MP. Gurnu lepo skoro SVU robu u svoje MP objekte, koju u isto vreme prodaju i dilerski MP shopovima. E nekeda se mogao drzati veliki lager sa sarolikom robom. On i sada postoji (pricam za shopove u "unutrasnjosti"), ali je znatno smanjen - ne isplati se. Kupovna moc je toliko opala i svela se na najNUZNIJE("..ide mi dete na fakultet") i najJEFTINIJE ("..ma i ovo ce da mi zavrsi(?!?!) posao.....") - NAZALOST!?!. Da se vratim na temu: Gore pomenuti sajt tokom poslednjih nekoliko godina nije doneo nista dobro ni kupcima (totalno pogresna inf. po pitanju cene, kolicina, prodajnog mesta,....), a ni prodavcima: oni koji se nalaze "u spisku prodajnih mesta" "peru ruke" po gore vec napisanom sistemu; za ove van spiska "prodajnih mesta" ->kupac koji dodje kod njih pita "zasto ste vi toliko skupi", dok ne utvrdimo da se covek o prozivodima koje zeli informisao na gore pomenutom mestu na internetu. Poslednja izmena od stecko : 03. 10. 2009. u 10:03. |
|
03. 10. 2009. | #9 |
old school
Professional
|
PCBERZA ili ITSVET, pitanje je sad?
03. 10. 2009. | #10 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
|
Upravo sam to hteo da pitam, a kakva su iskustva sa ITSVETom?
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Cene oglašavanja | GaVrA | Marketing i SEO | 46 | 11. 11. 2008. 13:21 |
SBB spustio cene | Dušan Dželebdžić | Komunikacije | 3 | 11. 09. 2008. 12:28 |
Kako se prave ikone? | Pedja | Web design, Layout, User Interface | 6 | 08. 02. 2006. 00:34 |
Oglas za posao... samo prave kandidate primaju | bluesman | Opušteno | 4 | 25. 01. 2006. 20:38 |
Formiranje cene | Ilija Studen | Opušteno | 10 | 18. 10. 2005. 21:51 |