Web site, dizajn i multimedia Galerija web sajtova, recenzije i kritike. Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
|
Alati teme | Način prikaza |
13. 03. 2009. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 21
11 "Hvala" u 11 poruka
|
www.zmajevognezdo.com
Pokrenu sam sajt, kome bi tema bila tutoriajla za web dev i dizajn, ali na srpskom, po[to vidim da toga fali na nasem netu. Za pocetak sam zamislio da idem sa pocetickim temama. Razlog tome je da zelim da pomognem onim koji tek pocinju i neznaju sta treba da traze i sta treba da rade a takvih je najvise, a sa njih najvise otaljavaju po forumima. Ako imate nekih predloga, zamerki iznesite.
|
13. 03. 2009. | #2 |
A joint a day
Master
|
Pa, ono... takav sajt je uvek koristan i imaće svoje korisnike. Samo da li si ti spreman da to izguraš da ispadne kako treba? Koliko vremena i volje imaš da radiš nešto od čega teško da možeš imaš direktnu korist? Naročito što si, kako vidim, počeo od pristupa bazi, a planiraš da obradiš sve živo (ako sam dobro shvatio), pa i dizajn. Da li ćeš tutoriale da pišeš sam ili ćeš da prenosiš i već napisane?
Meni se čini da je to preveliki posao za jednog čoveka, treba ti pola života za njega... Ima dosta takvih, započetih pa nikad završenih, projekata na webu. U svakom slučaju, neka ti je sa srećom. (Edit: stvarno bre, promeni taj avatar, bio sam ubeđen da odgovaram stelanovi )
RainDog Poslednja izmena od borstale : 13. 03. 2009. u 09:25. |
13. 03. 2009. | #3 |
profesionalac
Qualified
11 "Hvala" u 11 poruka
|
pa direktna korist (novac) od ovoga mi i nije prioritet, jer sam svestan toga da ovde kod nas takav sajt ne moze da profitira, mozda kasnije. Za sada se trudim da pronadjem po forumima ono sto ljude muci a sto su recimo trivijalni problemi. Jer sam video da cesto ostaju bez adekvatnog odgovora. Za sada uspevam da odrzim tempo od 1/post nada (prosla su tri dana ), ali ce kolicina postova biti uslovljena licnim obavezama. A tu su i vikendi .
Sto se tice sadrzaja postova za sad ce biti samo licno pisani, jer mi je bitno da tutorijali budu na srpskom, planiram da prenosim i tudje tutorijale, tj. da prevodim one sa raznih stranih blogova. Promenicu avatar, samo da nadjem gde mac cuva ove fotke za ichat ipak je stlanova duze od mene ovde... inace su mi avatari iskljuceni. |
13. 03. 2009. | #4 |
Web designer
Professional
|
Pre svega bravo za ideju i trud, e sad.....
1) savet: obrati paznju na pravopis 2) ako je delom namenjeno za pocetnike i one koji ne znaju odakle da krenu, napravi kategoriju Terminologija (mozda zvuci smesno, ali ne znaju svi sta je: apache, php, mysql, xampp itd.) i tu navedi sve moguce pojmove koji se koriste danas na webu (html, ftp, shell, host, css, domain, dns.... itd itd) i pojasni sta znaci kako bi kasnije kroz neke tutoriale mogao da stavis backlink na to 3) mozda bi valjalo da kreiras levele/kategorije tutoriala? pocetni / srednji / vishi i slicno... jer vidim da si krenuo sa php/mysql Za sada od mene toliko, srecno u daljem radu. |
13. 03. 2009. | #5 |
133t
Master
|
koristi ovo
http://code.google.com/p/syntaxhighlighter/ i mozda neka druga tema, ova je ipak ono -- valjda druga najpopularnija na WP, ili je makar customizuj... |
13. 03. 2009. | #6 |
profesionalac
Qualified
11 "Hvala" u 11 poruka
|
Uzeto u razmatranje, sto se tice teme, izbrao neku koja je free na wp sajtu, cisto da krenem sa necim. Planiram da nacrtam svoju temu, imam nekih mockupa koje sam mislio da koristim za neke druge projekte, ali sad trenutno sam se prebacio na ovo. Ovo mi je prvi wp porjekat pa se sad trenutno upoznajem sa njim, trazim odgovarajuce pluginove. Pogleda sam taj syntaxhighlighter ali se nesto nije slozio sa ovom mojom temom.
|
|
|