DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS
Želite da se reklamirate ekskluzivno na ovoj poziciji? Javite se

(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 30. 11. 2007.   #1
darche
becar paprikash
Na probnom radu
 
Avatar darche
 
Datum učlanjenja: 08.12.2006
Lokacija: Cirih
Poruke: 44
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
darche is on a distinguished road
Question Import slika sa flickr.com - JavaScript IE6 problem

Pozdrav svima...

Radim neki manji sajt http://www.milosantic.ch - skoro je gotov, fali mu jos pravi tekst, jos po koja slima (sve u svemu, original sadrzaj)..

Sajt pokrece Textpattern (CMS) a za import Slika sa Flickr-a korisim sledeci kod:
Kôd:
<div class="flickrimg clearfix">
<script type="text/javascript" src="http://www.flickr.com/badge_code_v2.gne?count=10&amp;display=random&amp;size=s&amp;layout=x&amp;source=user&amp;user=13792407%40N04"></script>
<div class="flickr_badge_imageid">
<a href="http://www.flickr.com/photos/13792407@N04/sets/72157603171186604/">
  <img src="http://www.milosantic.ch/images/25.jpg" alt="flickrid | milosantic.ch" />
</a>
</div>
</div>
U cemu je problem:

IE 7 | Firefox(Mozilla) | Opera - Prikazuju sve kako treba, jedino I.E.6 ima problem, kada idem sa jedne stranice na drugu, nepuni mi taj div sa slikama iz flickera, znaci ne odradjuje taj JS ponovo...

Kako da to postignem...

Da priznam sa JS se jos bavio nisam - sigurno ima neki onload ili sta ja znam...

Blagodarim unapred!
darche je offline   Odgovorite uz citat
Staro 04. 12. 2007.   #2
darche
becar paprikash
Na probnom radu
 
Avatar darche
 
Datum učlanjenja: 08.12.2006
Lokacija: Cirih
Poruke: 44
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
darche is on a distinguished road
Default

...mozda postoji neki bolji nacin, za import istog...ali ja ga neznam, vazno je da je XHTML1.0 - Validan...

Gledao sam kod Johna Hicksa licno - i kod njega postoji isti problem, samo ili ga jos nije primetio ili mu je svejedno sta I.E. 6.0 pljuje...

ajde ljudi, pomagaj ko zna i ume...

Citat:
Originalno napisao darche Pogledajte poruku
Sajt pokrece Textpattern (CMS) a za import Slika sa Flickr-a korisim sledeci kod:
Kôd:
<div class="flickrimg clearfix">
<script type="text/javascript" src="http://www.flickr.com/badge_code_v2.gne?count=10&amp;display=random&amp;size=s&amp;layout=x&amp;source=user&amp;user=13792407%40N04"></script>
<div class="flickr_badge_imageid">
<a href="http://www.flickr.com/photos/13792407@N04/sets/72157603171186604/">
  <img src="http://www.milosantic.ch/images/25.jpg" alt="flickrid | milosantic.ch" />
</a>
</div>
</div>
darche je offline   Odgovorite uz citat
Staro 05. 12. 2007.   #3
ivanhoe
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
 
Avatar ivanhoe
 
Datum učlanjenja: 18.10.2005
Lokacija: Bgd
Poruke: 5.320
Hvala: 104
2.342 "Hvala" u 583 poruka
ivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svima
Pošaljite poruku preko Skype™ za ivanhoe
Default

hmm, nemam pojma kako tacno radi flicker kod, ali ako je problem u tome sto je script keshiran, probaj da onLoad dinamicki setujes src, tipa:
Kôd:
document.getElementsByTagName('script')[0].src = 'http://www.flickr.com/badge_code_v2.gne?count=10&display=random&size=s&layout=x&source=user&user=13792407%40N04&nesto='+Math.random();
ovaj poslednji parametar je, jeli, random, pa ce IE morati svaki put da povuce svezu verziju skripta..
__________________
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done.
ivanhoe je offline   Odgovorite uz citat
Staro 06. 12. 2007.   #4
darche
becar paprikash
Na probnom radu
 
Avatar darche
 
Datum učlanjenja: 08.12.2006
Lokacija: Cirih
Poruke: 44
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
darche is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao ivanhoe Pogledajte poruku
hmm, nemam pojma kako tacno radi flicker kod, ali ako je problem u tome sto je script keshiran, probaj da onLoad dinamicki setujes src, tipa:
Kôd:
document.getElementsByTagName('script')[0].src = 'http://www.flickr.com/badge_code_v2.gne?count=10&display=random&size=s&layout=x&source=user&user=13792407%40N04&nesto='+Math.random();
ovaj poslednji parametar je, jeli, random, pa ce IE morati svaki put da povuce svezu verziju skripta..
ce da isprobam nesto - hvala Ivanhoe
darche je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum

Slične teme
Tema Početna poruka teme Forum Odgovori Poslednja poruka
Problem sa javascript-om i jQuery-jem eraser Sva početnička pitanja 6 16. 02. 2010. 17:23
Javascript problemče... _eW (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS 6 28. 12. 2009. 00:31
flickr i visa tamburix Opušteno 0 04. 07. 2007. 13:42
Eksport i import MySQL baze Dragan Babić SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net 18 13. 08. 2006. 12:28
MySQL import - više upita iz fajla ili stringa Ilija Studen PHP 6 09. 07. 2006. 16:07


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 11:40.


Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.