e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
28. 02. 2007. | #1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 11.07.2006
Hvala: 1
2 "Hvala" u 2 poruka
|
Klijent prvo želi upoznavanje
Za jedan PHP projekat koji je u najavi, klijent (direktor firme) traži da se prvo lično upoznamo pre početka pregovora, a nalazi se u 200 km dalje, u drugom gradu.
Sa njegove tačke gledišta je to OK, ali se meni baš i ne gubi dan na to + troškovi puta, a posao ipak nije siguran. Reda veličine posla je oko 500 eur. Da li ste imali slične situacije, i šta mislite: da li treba ići pošto posao ipak nije siguran? |
28. 02. 2007. | #2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ako je u pitanju ozbiljan klijent, ja bih išao.
Uzgred, mislim da je dobra ideja povezati se sa nekim agencijama ili kolegama koji bi te predstavljali u većim mestima za neki procenat od zarade od posla. |
28. 02. 2007. | #3 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
I ja bih otisao ali bih prvo stekao utisak (moze i iz mejlova i telefonskog razgovora) koliko je ozbiljan klijent. Nekad moras malo da se pomucis da dodjes do rezultata a neces imati neke troskove jedino ako ne ides automobilom ili vozom onda ces imati mozda malo cimanje. Mozes mu i te troskove uracunati u izradu posla, ali ne verujem da je problem izgubiti 2000 dinara zbog posla.
Ipak, ne znam zasto mu je bitno da se upoznate, ja mnoge stvari volim da zavrsim preko telefona i mejla a bas za neke vece ili posebne slucajeve nisu losi ni sastanci. Generalno, sastanci su gubljenje vremena ili ako ne to onda je to isto vreme moglo mnogo produktivnije da se iskoristi.
28. 02. 2007. | #4 |
expert
Expert
|
Ne znam, ja sve vise postajem alergican na online "dilove" jer mi treba 5x vise vremena da se dogovorim nego kad bi sjedili za stolom i mlatili rukama al' nema druge...
Ja bih ti preporucio da odes, osim ako nemas neki drugi posao za vece pare pa da ovog preskocis (ili koji vec razlog), samo sto to mozes jedino ti da procijenis
28. 02. 2007. | #5 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Ako ti se dopada posao/klijent, sto da ne odes...
Usput, ako je klijent takav, moguce je da ti to nece biti jedini odlazak kod njega, ima nekih ljudi koji bas vole da uzivo pricaju |
28. 02. 2007. | #6 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Ili vole da slusaju sebe, to je vec drugi problem.
Neznam sta da ti kazem, ako procenis da je to perspektivni klijent onda go for it.Iskrno meni nije problem da se vidim sa kljentom i da se tu ubrza finalizacija posla i sami pregovori, ali to je mac sa 2 ostrice.
28. 02. 2007. | #7 |
član
Certified
|
Da' l nije KS i BBC?
Pozdrav |
28. 02. 2007. | #8 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Meni se to desili par puta, uvek sam otisao, ali sam verovatno jedini koji je trazio da mu se nadohnade troskovi puta u slucaju da ne postignemo dogovor.
Naravno nikada se nije desilo da se ispalim. Moja preporuka je da odes.
28. 02. 2007. | #9 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 16.05.2006
Hvala: 72
1.111 "Hvala" u 26 poruka
|
Off Topic: Citat:
Slažem se sa jablanom, ja bih bez razmišljanja otišao ako procenim da je klijent ozbiljan u nameri i/ili je neko ko bi mi značio kao kontakt... |
|
28. 02. 2007. | #10 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 31.01.2006
Hvala: 2
7 "Hvala" u 6 poruka
|
Citat:
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Šta prvo - blog ili forum? | pitchweis | Planiranje i usability | 4 | 11. 07. 2009. 19:22 |
Transliteracija - Prvo slovo imena ili prezimena | Ilija Studen | PHP | 13 | 23. 06. 2008. 16:05 |
Dobitnik na lutriji želi Zlatana | cvele | Opušteno | 1 | 10. 10. 2005. 15:00 |