(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
09. 08. 2006. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
download counter
treba mi javascript koji ce da cimne server kad se klikne na neki od download linkova, da bi mogla da se vodi statistika o broju downloada (posto su externi linkovi)
e sad, ja sam to uradio relativno klasicno, tako sto na klik kreiram sliku, dodelim joj src koji pokazuje na script na serveru i to je to. Medjutim ta slika iz nekog razloga nikad ne krene da se ucitava??? Ako dodam naprosto jedan alert ovako: Kôd:
function downcnt(postID) { //just a simple download counter var gif = new Image(); gif.src = 'http://getbrushes.com/downcnt.gif?pid=' + postID; alert('bla'); } Jel ima neko predlog kako ovo resiti? Moram da koristim direktne linkove, i trebalo bi da se otvaraju u novom prozoru...
10. 08. 2006. | #2 |
profesionalac
Professional
|
A mozda GET request preko XMLHttpRequest objekta?
10. 08. 2006. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
tja, resio sam problem tako sto otvaram link sa window.open() umesto sa target="_blank", to postigne istu stvar kao oanj alert, da slici fore da se kreira...
to je izgleda neka optimizacija u browserima, mada meni se ipak cini da je to u stvari bug... takve stvari smetaju onunload skriptama..
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Download day | cvele | Opušteno | 0 | 29. 05. 2008. 11:51 |
paralelni download | ivanhoe | PHP | 10 | 05. 02. 2007. 15:35 |
Download skripta | Bojan Zivanovic | PHP | 8 | 18. 01. 2006. 00:21 |