Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
15. 03. 2008. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
|
Sto ne valja sa ovim php kodom ?
na http://navigosplit.com/v1/proba.html sa stavio fajl sa kodom:
Kôd:
<html> <head> <title>Example</title> </head> <body> <?php echo "Hi, I'm a PHP script!"; ?> </body> </html> Zasto??? Hvala |
15. 03. 2008. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Probaj da nazoves stranicu proba.php
15. 03. 2008. | #3 |
Domagoj Horvat
Expert
|
preimenuj fajl u proba.php
edit: kolega Vukotic me preduhitrio
16. 03. 2008. | #4 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
|
Hvala puno vam zahvaljujem...nisam odavno nista napisao u PHP-u pa sam ocito dosta toga pozaboravio :-(
A da li mi netko moze objasniti zasto kada ekstenzija nije php onda ne radi ??? Moja je predpostavka zasto sto nije proslo kroz php engin , nego ga je server vratio kao obican html dokument. A ono sto me sada budni je sljedece: da li to znaci da svaki fajl koji u sebi ima iti jednu liniju PHP koda mora imati extenziju php ? Ja sam mislio da sam web server(appachi) uvijek preparsa cijelu html strtanicu da vidi da li ima sta PHP koda, te obradi taj PHP kod , te tek onda posalje pregledniku posalje rezultat. Ali to ocito tako ne radi ili se mora negdje podesiti da tako radi ?? Hvala jos jednom... |
16. 03. 2008. | #5 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 21
11 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
ali da se vratim tvom pitanju, u apachovom conf fajlu se registruje file type i odgovarajuci program (parser) koji ce da obradi taj tip, tako da se recimo za php (obicno) definise php, php3,php4 (ovi poslednji zbog istorijskih razloga ) E sad, ti mozes da napises .htaccess u kojem ces uraditi url rewrite i reci mu da ti sve ili samo neke odredjene url-ove sa ekstenzijom html prosledi odgovarajucim php fajlovima. tako ce browser videti html a izvrsice se php.... ali to je neka druga tema |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Čitanje iz baze - što ne valja? | blackshtef | Sva početnička pitanja | 6 | 09. 08. 2010. 09:14 |
Moneybooker i banka sa direktnim SWIFT / IBAN kodom | DejanVesic | e-Business | 12 | 13. 05. 2008. 21:07 |