05. 04. 2006. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Alexa rejting
Moram javno da prokomentarisem (pre neki dan sam preko ICQ komentarisao sa dinketom) neobjašnjivo visok rejting DPT ( 10,319 ) na Alexa.
Dinke mi je pokazao, pa i pored toga što mislim da alexa ne daje ni približno relevatne statistike, začudio sam se tolikom rejtingu. Čak sam uporedio sa ES i rezultati su najblaže rečeno čudni. Ispada da DPT od februara ima isti a povremeno i veći PageViews od ES što je jednostavno nemoguće (slika 1). Što se tiče rank, (slika 2) i tu dolazimo do situacije da je rank gotovo isti, čak u 2 navrata u Martu i bolji od ES. Šta u stvari hoću da kažem? Alexa je totalni krsh i mislim da bi trebalo totalno ignorisati Alexu iz svih SEO diskusija.
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako dostići rejting domena kosovo.com? | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 21 | 08. 11. 2008. 01:02 |
Alexa | boccio | Marketing i SEO | 20 | 11. 06. 2007. 22:36 |
Nova zabava - rejting domaćih sajtova prema Netcraft.com | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 22 | 16. 09. 2006. 03:38 |
DPT u Alexa Top 500 - Movers & Shakers | nixa | Opušteno | 9 | 09. 05. 2006. 02:33 |