|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
24. 01. 2012. | #1 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 02.01.2010
Hvala: 2
4 "Hvala" u 4 poruka
|
XML parsiranje i uklanjanje pojedinih elemenata
Pozdrav.
Potreban mi je savet oko uklanjanja pojedinih elemenata iz xml fajla koje preuzimam. U pitanju je kursna lista čiji sadržaj uzimam odavde: Kôd:
http://kursna-lista.info/dev/rates2.php?code=rsd&xml Citat:
p.s - da li je neko upoznat sa time da li NBS nudi xml fajl sa kursnom listom, pošto ja nisam uspeo da nadjem takav fajl? Unapred zahvalan, Nikola Poslednja izmena od Dzonny : 24. 01. 2012. u 21:01. Razlog: naslov teme |
|
24. 01. 2012. | #2 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 15.03.2011
Hvala: 16
20 "Hvala" u 17 poruka
|
xpath?
24. 01. 2012. | #3 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
|
Postoji servis NBS, ali nije javni vec, koliko znam, moras biti registrovan kod njih, i to je moguce samo za pravna lica.
24. 01. 2012. | #4 |
profesionalac
Professional
|
Kao autor tog sajta ti preporučujem da koristiš http://www.kursna-lista.info/kursna-lista-api
|
"Hvala" Nenad Vasić za poruku: |
24. 01. 2012. | #5 |
član
Certified
4 "Hvala" u 4 poruka
|
Hvala svima na odgovorima, probaću sad sa xpath.
Nenade, upravo sam se registrovao, samo jedno pitanje, da li mi je dozvoljeno da podatke sa linka parsiram i prikažem kod sebe na sajtu? |
24. 01. 2012. | #6 |
profesionalac
Professional
|
Bukvalno je sve dozvoljeno ako misliš na podatke preuzete preko API-a.
|
24. 01. 2012. | #7 |
član
Certified
4 "Hvala" u 4 poruka
|
Hvala lepo na odgovoru Nenade, da mislio sam na podatke preuzete preko API-a.
Izvinjavam se što koristim ovu temu, ali reci mi samo još da li postoji poseban razlog zašto za poslednjih 6 valuta ima samo podatka o srednjem kursu? I reci mi da li ti preuzimaš podatke sa sajta NBS? (čisto da znam, iako ne mogu da se bakćem sa tim, registrovao sam se kod tebe i prepravio skriptu tako da bi ovo trebalo da bude ok što se mene tiče) |
24. 01. 2012. | #8 |
profesionalac
Professional
|
NBS ne objavljuje kupovne i prodajne kurseve za tih 6 valuta. Ako me pitaš zašto, nemam pojma. Nisam baš toliko upućen u monetarnu politiku i devizno poslovanje.
|
22. 09. 2012. | #9 |
novi član
Datum učlanjenja: 27.08.2011
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Pozdrav,
Vidim da je tema malo starija ali je za mene trenutno aktuelna, video sam da se zaista mnogo ljudi muči sa novim sistemom NBS za izvlačenje kursne liste, Peđa Supurović je dosta pomogao oko svega da se na kraju dobije php stranica koja izbacuje rezultate slične Ovim i to je ono što na kraju ispadne lakši deo (uz pomoć Peđe) a teži deo parsiranje i uklanjanje pojedinih elemenata niko nije podelio sa ostatkom sveta koji se ne razume u parsiranje tako da me zanima da li bi neko bio dobre volje da podeli svoj kod parsiranja ovih xml podataka? Znam da tražim mnogo ali i delić kada bi se podelio bar da da smernice kako se to radi bio bih zahvalan. Unapred hvala. |
22. 09. 2012. | #10 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
^Budi specifičniji, šta ti treba, šta ti ne treba, daj primjer i možeš dobiti code, ovako pitanje ti je preopširno.
|
|
|