30. 11. 2009. | #1 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
$_SERVER['REMOTE_ADDR'] prazan ?
Da li vam se nekada desilo da $_SERVER['REMOTE_ADDR'] ne vrati IP klijenta ?
Trazio sam slicne diskusije ali nigde nisam nasao konkretno objasnjenje kako i zasto dolazi do ovakvog ponasanja ... Ovo se desilo na jednom projektu koji radi na istoj platformi gde radi jos 200 drugih web sajtova (bez problema). Tj desilo se samo jednom, prilikom zapisa odredjenih varijabli koje prosledjuje korisnik POST metodom a $_SERVER varijable se serijalizuju i upisuju na isti nacin.
30. 11. 2009. | #2 |
profesionalac
Professional
|
Da li skriptu pokrećeš preko CLI-a?
|
30. 11. 2009. | #3 |
expert
Grand Master
|
^ osim ovoga, jedino drugo objashnjenje kojeg se trenutno secam je 'prepravljeni' tcp paket (ne znam kako je na srpskom )
|
01. 12. 2009. | #4 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Skripta se pokrece preko weba, klasicna forma za komentare. Korisnik je dosao sa SBB mreze ...
01. 12. 2009. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
meni se jedanput apache (ili mozda samo mod_php) zaglupeo i nije setovao $_SERVER uopste, posle restarta proradilo, ali nisam do sad video da samo jednom coveku ne prikaze IP, a ostalima radi..
01. 12. 2009. | #6 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Da, to je cudno ... desilo se samo jednom ... mislim da je posle toga sa iste adrese sve radilo ok.
01. 12. 2009. | #7 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Ne znash IP a znash da je doso sa SBB-a? WTF?
01. 12. 2009. | #8 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Nisam rekao da ne znam IP vec da ga nije bilo u $_SERVER['REMOTE_ADDR'].
03. 03. 2010. | #9 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 14.09.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Kod mene na Veratu za sve upite $_SERVER['REMOTE_ADDR']. mi daje 127,0,0,1. WTF?
|
03. 03. 2010. | #10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
koriste reverzni proxy koji prosledjuje upit ka serveru, pa ti dobijes njegov IP, a ne korisnikov..
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Subdomain iz $_SERVER['HTTP_HOST'] | User | Regular expression i htaccess | 24 | 26. 03. 2010. 15:27 |
Koristiti $_SERVER['REQUEST_TIME'] vs time()? | bluesman | PHP | 29 | 08. 11. 2009. 00:40 |
Prazan $_SERVER['HTTP_REFERER'] | bluesman | PHP | 26 | 11. 11. 2005. 14:43 |