|
Planiranje i usability Planiranje, legalnost, privatnost, arhitektura, principi |
|
Alati teme | Način prikaza |
11. 02. 2006. | #1 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Ajax Mistakes a.k.a kad ne treba da koristite Ajax
Našao sam ovaj sjajan tekst koji govori o tome da je Ajax ( asinhrono učitavanje stranica ) dobra stvar ali da ga developeri koriste često na projektima gde to nema potrebe, i umesto da poboljšava aplikaciju, samo pogoršava stvar...
pogledajte sami ...
11. 02. 2006. | #2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Kad smo vec kod toga pogledajte sta HF kaze na tu temu
http://www.sitepoint.com/blogs/2006/...ajaxlocalhost/ A narocito ovaj PDF koji predstavlja njegovo predavanje koje je juce drzao na PHP konferenciji u Londonu. |
11. 02. 2006. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
The “Starbucks Facor” ,kod nas bi bilo u idi skuvaj černu kafu faktor .. definitvno mora da se pazi
12. 02. 2006. | #4 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
My 0.02$
Ako na blogu imate formu za postovanje komentara (ili ovde na DPT quick reply) ajax je normalno resenje, ali preokrenuti bas sve da bude drugacije je problem i za korisnike i za botove. Refresh nije problem, danas ljudi i ne koriste modeme (govorim o svetu, ne SCG). |
12. 02. 2006. | #5 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
ne radi se ovde o modemima,nego u odzivu ...
12. 02. 2006. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
kad vec spomenuste ovo, jel po vama google suggest zaista toliko genijalna alatka?
vrlo retko iskoristim neki od sugerisanih pojmova posto je obicno moj upit detaljniji od onoga sto mi oni nude, a desava mi se mnogo iritirajuci "bug" (odnosno ogranicenje u funkcionalnosti) kad krenem da brisem prethodni upit, da bih izmenio recimo srednju rec, a on mi iz cista mira obrise sve udesno od kursora...ne desava se mnogo cesto, ali par puta me bas iznervirao sa tim... tako da mi je cela to fora sa g-suggest vise zanimljiva igracka (korisna ponekad za SEO) ali ne preterano day-to-day neophodna... Ima nekih drugih aplikacija ove tehnike gde je ovo stvarno korisno, kao recimo recnici, kad nisi siguran kako se nesto spelluje pa da vidis jel postoji takva rec, ili kad mors da izaberes username, a dobijes listu zauzetih slicnih imena... to je vec pravo mesto za ajax, znaci ne kao osnova, nego kao pomocni time-saver...
12. 02. 2006. | #7 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
I Google Suggest i Yahoo instant search su samo igracke, koje su nepotrebne u vecini slucajeva. Ipak, procenili su da cemo na forumima da pricamo o novotarijama da cemo linkovati sa blogova (toga vec nema ovde) i samim tim, da ce iskoristiti buzz oko AJAXa.
|
13. 02. 2006. | #8 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
|
Ja sam drzao ukljucen Googgest (lepa kovanica.. ), ali me jako iritirao problem sa selektovanjem teksta. Selekcija u bilo kom delu search polja automatski je brisala selektovani tekst i sve iza njega, tako da je editovanje pratkicno nemoguce, moze samo pisi/brisi...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Novi Ajax IDE?? | misk0 | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 9 | 21. 03. 2007. 21:41 |
ajax & security | kodi | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 14 | 30. 12. 2006. 01:24 |
AJAX patentiran | kalkulus | Linkovi | 9 | 12. 03. 2006. 16:57 |
Šta radi PHP+AJAX | Pedja | PHP | 12 | 01. 03. 2006. 14:11 |