|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
24. 09. 2007. | #1 |
expert
Master
|
Srbija u virtuelnom svetu Sekond life
Srbija u virtuelnom svetu Sekond lajf
Autor: Beta | 24.09.2007 - 17:55 Srbija u virtuelnom svetu Sekond lajf Na jednom od najpopularnijih svetskih sajtova Sekond lajf (www.secondlife.com) od sutra će biti predstavljena i Srbija kroz projekat " Serbia Under Construction”, najavila je danas kompanija Publicis. Svečano otvaranje projekta najavljeno je za sutra u 20.00 u Beton halu u Beogradu, nastupom uživo u Sekond lajfu direktora Beogradske filharmonije, pijaniste Ivana Tasovca, koji je poslednji put nastupao 1998. godine, a koji će odsvirati skerco druge sonate Sergeja Prokofjeva, Allegro Marcato. Sekod lajf je on lajn trodimenzionalna simulacija sveta na kojem je Publicis grupa zakupila virtuelno ostrvo Srbija za 6.000 dolara, izjavila je na predstavljanju novog broja časopisa "Marketing Srbija" menadžer u Publicisu Anja Petrovski. Telekom Srbija, navela je ona, postala je prva domaća kompanija koja će se promovisati u tom virteulnom svetu, koji je 2003. kreirala kompanija Linden lab i koji koristi 8,5 miliona ljudi. Na virtuelnom ostrvu Srbija moći će da se predstave i druge domaće kompanije, ali i svi relevantni događaji i ustanove koje su važne za promociju zemlje, rekla je Petrovski. Ona je navela da je u planu da se na ostrvu izgradi virtualna zgrada Ministarstva za dijasporu, Muzej Nikole Tesle, ali i da se predstave turniri tenisera Novaka Đokovića. Prema njenim rečima, novi vid komunikacije i marketinga prepoznale su mnoge svetske kompanije među kojima su Koka-kola, Tojota, IBM, Beneton. Na sajtu Sekond lajf su prisutni i francuski predsednik Nikola Sarkozi koji je otvorio svoje izborno sedište, Hilari Klinton, pevač grupe "Ju tu" (U2) Bono Voks, a premijeru su imali mnogi muzičari, ali i filmovi poput "Pirata sa Kariba", objasnila je Petrovski. Prognozira se da će broj posetilaca Sekond lajfa do marta naredne godine biti preko 25 miliona, kazala je ona i dodala da ga u Srbiji trenutno koristi oko 500 ljudi. |
24. 09. 2007. | #2 |
troll mode
Wrote a book
|
exit je jos davno hteo da kupi ostrvo i da pravi virtuelni festival u 2nd lifeu.. Inace 2nd life stalno najavljuje ogroman rast bla bla i nikad da predju tu brojku od 10 miliona ljudi a pitanje je da li su i ove brojke tacne. No u svakom slucaju dobro je da se nesto zanimljivo desava
|
24. 09. 2007. | #3 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 3
4 "Hvala" u 1 poruci
|
Da, jos pre godinu dana su imali "preko 8 miliona", a u medjuvremenu su prosli kroz niz problema, izmedju ostalog zabranu kockanja, koji su samo doprineli da se clanstvo ne uveca.
Mislim da sam negde nacitao izjavu samih Linden-a da imaju oko 2 mil aktivnih korisnika, dakle to je realna cifra. Mislim da je fenomen Second Life-a prenaduvan... Tj dok je bio nova hajp stvar nakupio je userbazu, pa i silne firme koje su videle tu marketinski potencijal... Medjutim nesto sto posecije cca 2 mil. ljudi je za internet razmere poprilicno jadan uzorak, tako da trenutno profit mogu da ostvare jedino oni sto prodaju virtualne kurceve Ja sam jednom malo prosetao SL svetom, i ni dalje ne mogu da ukapiram sta tu ljudi vide zanimljivo. Daleko privlacnije mi deluje bilo koji MMORPG ili pak Majspejs i slicni social networci, i ostala internet-cuda na koja se klinci danas prze -- imaju mnogo vishe dodira sa realnoscu A sto se ovih nasih tice - kontam da je lepo da srbija bude prisutna tu, pa koliko god to bilo jadno trziste (nikad se ne zna), al kad ga nasi novinari naduvaju ("kad Srbin naduva"), moze neko da pomisli da je u pitanju ozbiljna stvar. A ono, ukratko neko je spick'o 6000$ zbog 500 zgubidana Poslednja izmena od McChoban : 24. 09. 2007. u 23:44. |
24. 09. 2007. | #4 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Publicis Grupa je svojim potezima na svetskom nivou od kraja prosle godine do ovih dana pokazala da je globalna marketinska kompanija koja najvise pridaje digitalnom svetu. Podseticu vas da su krajem prosle godine kupili najvecu digitalnu agenciju Digitas za 1.3 milijarde dolara, pa su zatim usledile akvizicije agencija Business Interactif, PhoneValley (mobilni marketing) i najnovija u nizu je Wcube (najveca nezavisna Internet komunikacijska agencija u Francuskoj). Na jednom mestu sam procitao da je Publicis CEO Maurice Levy izjavio da do 2010. godine zeli da prihod od digitalnih medija cini 25% od ukupnih prihoda kompanije. U Srbiji ima nekoliko kompanija clanica Publicis Grupe.
25. 09. 2007. | #5 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 3
4 "Hvala" u 1 poruci
|
Still, potencijalno trziste je 500 dusha, a realno ne vidim bitniji skok ni u narednom periodu...
|
25. 09. 2007. | #6 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Ma Srbiji ni third life nece da pomogne...
25. 09. 2007. | #7 |
kockar
Qualified
|
Ne, potencijalno trziste su i sve one duse koje su procitale vest o ovome, koja je opet izasla u svim novinama...a prilicno sam ubedjen da je ni raznorazni nacionalni TV dnevnici nisu propustili...sve u svemu, kad podelis i pomnozis prilicno dobro ulozenih par hiljada dolara da se pusti vest koja recimo promovise i Publicis i njihov casopis i plus sto ce prilicno izvesno da zarade od raznoraznih firmica kojima ce verovatno prodati prostor u virtuelnom svetu...deluje mi kao pametan potez
nije valjda da su zabranili kockanje?...ccc...nece to na dobro da im izadje ;-) |
13. 10. 2007. | #8 |
Moderator
Expert
|
Odlican PR za Internet u Srbiji
|
13. 10. 2007. | #9 |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
|
Skoro ceo novi broj magazina Marketing Srbija je posvecen internetu. Sto je dobro
Verujem da ce posle ovoga kuce koje s bave advertajzingom mnogo vise paznje da posvecuju internetu nego do sada. To moze da bude dobro ali i lose.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pubicilicis i second life | torbica | Marketing i SEO | 2 | 09. 11. 2007. 10:20 |
Srbija nabrže rastuće tržište oglašavanja na svetu! | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 31 | 21. 10. 2007. 23:06 |
PHP 4 end of life announcement | dinke | PHP | 7 | 16. 07. 2007. 19:28 |