e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
18. 02. 2010. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
B92 (ponovo)
Ukratko: B92 sajt je postao papazjanija, bosanski lonac, mišmaš ... od svega po malo - od svačega ništa.
Obrazloženje: Mislim da cela ta priča nije krenula u dobrom pravcu, toliko raspipanje fokusa na milion oblasti i poslovna politika "kud' svi tud' i mali mujo" ( u smislu: koji god se sajt pokrene na srpskom net-u odmah B92 reaguje pa uvode i oni tu "sekciju" ). Pitanje je da li oni uopšte imaju neki plan, business model, šta god? Ili je plan jednostavno "daj šta daš, da uštinemo gde god možemo koliko god možemo"? Zašto je B92 bitan? Meni lično je bitan pošto sam shvatio sam da sve ređe posećujem sajt na kojem sam redovno provodio bar 30 minuta dnevno, gledam šta se u stvari dešava, taj šareniš, gomile informacija, loš interface, sve je jako loše. Svima treba da bude bitan jer je to (valjda) i dalje najposećeniji srpski sajt u Srbiji, nešto mi se ne sviđa ta slika koju B92 sve više šalje ...
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 18. 02. 2010. u 17:46. |
18. 02. 2010. | #2 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
Srećan rođendan
mani se nervoze, bar danas |
18. 02. 2010. | #3 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
@bluz: što se interfejsa tiče, mislim da svi vi koji se bavite i dizajnom istog uvek dižete malo veću buku.. verovatno opravdano, ali stvar je da običnim ljudima neke stvari ne smetaju baš toliko kao vama.
Evo ti primer: već neko vreme, jedan od najposećenijih liberalnih sajtova u USA je http://www.HuffingtonPost.com. Pogledaj na šta liči taj interfejs i koje sve teme imaju.. I znaš šta? Na tom sajtu pišu i ljudi kao UK premijer Gordon Brown ili USA potpredsednik Joe Biden, nobelovci kao Krugman ili Google CEO Schmidt, a holivudsku, medijsku ili akademsku elitu da ne nabrajam. Znači, izuzetno posećen i uticajan sajt. А nešto nisam ubeđen da je interfejs bez zamerke.. I nešto ljudi ne kukaju.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 18. 02. 2010. u 17:11. |
18. 02. 2010. | #4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Jebote, koja bre nervoza? Ne sme čovek ništa da kaže? Samo pričamo, gde si ti video neku nervozu?
Šta treba da skakućem kao Štrumfeta da bi svi videli da nisam nervozan? Juče sam bio nervozan zato i nisam pisao ništa (to je jedini način da neko nedužan ne strada), a danas mi je super - rekla mi je žena jutros "Izgledaš mlađe, uopšte ne izgledaš kao čovek od 40 godina" Off Topic: Hvala, samo da se ne pretvori u happy birthday temu, pls - može na PP ako neko insistira
18. 02. 2010. | #5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
@degojs: problem sa interface nije to da li je lep ili ružan već to što se servira gomila informacija na layoutu koji je zastareo i koji je korišćen još pre 10 godina kada ta količina informacija nije bila tolika. Takođe ne mislim samo na glavni sajt već i na sve one ostale njihove "podsajtove", danas sam kliknuo na naslov neke vesti da bih završio na onom njihovom FM, a ono nema veze sa onim što je bilo u naslovu.
18. 02. 2010. | #6 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
B92 je kod mene odavno izgubio na "težini", aka smatram ga poprilično nerelevantnim medijem.
Sad kad me neki link odvede na njihov sajt često pre klika pomislim... "da vidim šta su opet nalupetali", pogotovo ako nije u kategoriji političkih hedlajnova. Mislim da još žive od stare slave. |
18. 02. 2010. | #7 |
web dizajner u najavi
Certified
Datum učlanjenja: 07.05.2009
Hvala: 53
5 "Hvala" u 5 poruka
|
Odavno sam cekao da ovo neko kaze. Upravu je bluesman za sve ovo. Napravili su vasar od sajta, buvlju pijacu. Nesvesno sam se udaljio od istog iako mi je bio omiljeni.
@degojs Dizajn nema veze sa lepotom vec funkcionalscu! Moze da bude najruzniji ali ujedno najjenostavniji i najlaksi za koriscenje, a oni su dosli do toga da ima je dizajn ruzan i komplikovan.
18. 02. 2010. | #8 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
^Evo ti jednostavan test: koliko to često ti čuješ neke obične korisnike da se žale kako je B92 sajt nefunkcionalan, zastareo i slično? Osim toga, uzmi u obzir da je navika bitna stvar.
Da se razumem, ne kažem sad da ne bi trebalo propraviti dizajn tog sajta, itd., nego samo da nije to baš toliko strašno.. Pa znam po sebi
18. 02. 2010. | #9 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
Želim samo da kažem da meni taj sajt uopšte nije bitan, tako da nije svima. Nikakve prihode od njega nemam.
Poslednja izmena od Markok : 18. 02. 2010. u 20:27. |
18. 02. 2010. | #10 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ponovo radi bioskop | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 6 | 24. 03. 2010. 10:46 |
SEO tržište u Srbiji, Ponovo? | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 42 | 31. 12. 2009. 00:21 |
Ponovo Radi Bioskop | dinke | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 65 | 04. 02. 2007. 08:41 |