|
Web design, Layout, User Interface Dizajn tehnike, user interface |
|
Alati teme | Način prikaza |
22. 12. 2011. | #1 |
novi član
Na probnom radu
|
Pitanje vezano za organizaciju layout-a
Pozdrav ljudi.
Radim jedan sajt ciji je #wrapper 920px. Napravio sam dva template-a koji se menjaju: 1. Index strana i kategorije su u tri kolone: 290px, 290px, 290px, sa po 25px desne margine za prve dve. 2. Strane su mi u dve kolone: 605px i 290px sa 25px desne margine za prvu kolonu. E sad, dosao sam do jedne specificne stranice, za koju bih pravio poseban template, jer mi se ne uklapa u ovu semu. Tu bih takodje koristio 3 kolone, ali tako da ne budu iste, vec da leva i desna budu manje, recimo oko 230px, a da centralna bude prosirena za 120px u odnosu na prvi tip. Interesuje me vase misljenje - da li je to dopustivo sa aspekta web dizajna? Da li moze nekom da zasmeta sto je doslo do odstupanja od standarnog layout-a na toj vrsti stranica (a ima ce ih oko 80). Dodao bih da je sve to na beloj pozadini, bez upadljivih pozadina ili okvira za kolone. |
22. 12. 2011. | #2 |
profesionalac
Qualified
|
Ne, nikako to nemoj da radiš
Pusti standarde, okreni se korisnicima, bitno im je da budu informisani, i da layout bude lepo ukomponovan, a batali to što je na jednoj strani kolona šira nego na drugoj...
22. 12. 2011. | #3 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Jedno od rešenja ti je da jedinica bude manja, npr. http://960.gs/ se bazira na gridu od 12 ili čak 16 kolona, tako da uvek možeš da izvučeš kombinaciju koja ti odgovara (tipa 3+6+3, ili 5+6+5).
22. 12. 2011. | #4 |
novi član
Na probnom radu
|
@Sale
Da, ali onda layout mozda nece biti pravilno (a po nekima i lepo) upakovan, kao sto si rekao. @jablan Hvala, mislim da sam nasao dobar grid sto radi na 920px ovde http://www.gridsystemgenerator.com/gs03.php Hvala obojici. Poslednja izmena od m.stojanov : 22. 12. 2011. u 16:04. |
|
|