Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
26. 06. 2006. | #1 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Opera 9
Samo da javno izrazim svoje oduševljenje ovim sjajnim parčetom softvera. Brz je ko zmija i troši dosta malo memorije. Skidam kapu.
|
26. 06. 2006. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Mrzim je iz dna duše, ali je 9tka skroz ok , ako pitate zašto je mrzim ... oh well .. podesite da se vidi lepo xhtml sajt u Operi ... pa vidite ...
26. 06. 2006. | #3 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Da, Opera je zakon. Koristim je jedno dve i po godine i nikad me nije izneverila. Ako pogledamo npr: http://secunia.com/search/?search=opera videcemo da ima mnogo manje propusta nego ostali browseri, za devetku jos nije objavljen neki propust osim mozda : http://www.securityfocus.com/archive/1/437945 ali je to vise sam bug nego ranjivost.
Sto se tice XHTML i sl, stvarno nisam kompetentan da polemisem ali verujem da ce se i to u skorije vreme srediti.
26. 06. 2006. | #4 | |
Designer guy
Wrote a book
|
Citat:
|
|
26. 06. 2006. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
dobra je opera, ali ja nikako da se naviknem na nju... koristio sam nekad davno Netscape, pa presao na IE4, pa na Firefox kad se pojavio, i sve je to nekako bilo spontano, predjes na bolji browser kad se pojavi...a Operu sam naravno imao instaliranu od kad se pojavila, zbog testiranja, ali nikako da se nateram da je koristim svaki dan.. nekako mi je chudna, sto bi rekli "ne lezi mi lepo u ruci"...
26. 06. 2006. | #6 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Prolazi ACID 2.
26. 06. 2006. | #7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
^ ista situacija + sto mi je ff nekako radni/dev browser .... sto opera ne moze da mi pruzi .. ali verovatno za prosecnog korisnika Opera je skroz ok
26. 06. 2006. | #8 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 30.10.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Svakom verzijom je sve bolja i bolja. [edit: što je i nekako logično ]
Niko nije pomenuo da je opera postala besplatna od pre par meseci (iako većina vas to već zna), što je dodatni motiv za community developere, tako da će od verzije 10 biti štošta zanimljivo. Al' opet mi se više sviđa FF-ov pristup nadogradnje browsera. Widgetsi su mi nekako čudni, ili se još nisam navikao. @ivanhoe Prva public opera je pojavila jako jako davno. 1996. ili tako nešto. U svakom slučaju je bilo bolje da je koristiš umesto IE4 barem dok se nije pojavio FF @nixa Za prosečne korisnike?! I don't think so. Mislim da je dobitna kombinacija da FF koristiš za dev (developer plugin+validation plugin++), a operu za surf. Al' to je samo moje mišljenje... Možda je teško naviknuti se na operu (meni nije bio problem jer sam prešao sa IE-a dok se još nije pojavio FF), ali kada se navikneš, pališ FF samo kad ti zatreba nešto što nema opera. Poslednja izmena od LyoShi : 26. 06. 2006. u 21:21. |
26. 06. 2006. | #9 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Ja se na Operu nisam nikada navikao, a na Linuxu sam se navukao na Netscape i kasnije Mozillu, pa je prelaz na Firefox bio logican.
Opera mi nekako nikada nije lezala. Godinama je imam instaliranu na kompjuteru, i redovno se upgradujem jos od verzija 4.x ali jednostavno se nikada nisam navukao na nju, kao na firefox recimo. @DT Sta je novo u ovoj verziji u odnosu na prethodne ? Ovako na prvi pogled ne vidim neke izmene ... |
27. 06. 2006. | #10 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Opera - bug | bojan_bozovic | Web aplikacije, web servisi i software | 4 | 14. 10. 2006. 03:25 |
css + opera, problem sa visinom | kalkulus | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 5 | 12. 08. 2005. 20:28 |