Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
29. 10. 2007. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Komodo Edit
http://www.activestate.com/Products/komodo_edit/
tek sam ga pre par dana probao i odusevljen sam. Ima skoro sve sto od editora mozes da pozelis, konacno sam pronasao free-editor koji nudi contextni code-suggest, tj. pravi razliku izmedju npr. javascripta i CSS-a u istom fajlu, nudi samo API za trenutni jezik. Ukljucen je i neverovatno mocni sistem za macroe, koji mogu da se pisu u pythonu ili javascriptu. Plus podrzava Mozillla-based plugin platformu, sto prakticno znaci da sa malo XUL+javascripta moze svasta da se doda editoru, i to je extra jednostavno uraditi... Mala zamerka je sto nema code outline (listanje funkcija, klasa i sl.) i sto nema integrisan debuger, ali i jedno i drugo se da srediti sa par makroa i uz pomoc dodatnih alata... ovo je IMHO najjaci free editor na trzistu, pored Aptane koja isto ima par dobrih fora...
29. 10. 2007. | #2 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Evo ga probam, vrlo lijepo
|
29. 10. 2007. | #3 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Upravo probao, meni se vise svidja od Aptane. Ukoliko napisete neki zanimljiv makro, okacite ...
29. 10. 2007. | #4 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Veoma veoma lepo!
Vidim da su u zadnjih godinu dana mnogo napredovali. Radicu ove nedelje u njemu pa cemo da vidimo kakav je zaista. Do sada sam koristio Kdevelop... ovo deluje dosta bolje Uh pa on poznaje i sintaksu Prototype Edit: nadjoh prvu stvar koja mi smeta, posle poslednje iskoriscene linije pravi prostor.. umesto da pokaze da je tu fajl zavrsen i da nema skrolovanja dalje. |
29. 10. 2007. | #5 |
Dusko Petrovic
Professional
|
ja ga koristim vec par meseci, vrlo dobar editor
nisam se igrao sa makroima, ali moze svashta da se odradi
29. 10. 2007. | #6 |
profesionalac
Professional
|
Koristim ga jos od kada je verzija 4.0 bila u beti.. Svidja mi se. Zna nekad da bude malo spor, ali nije strasno.
30. 10. 2007. | #7 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 19.03.2006
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
|
A Komodo IDE će uskoro osvanuti kao Open Komodo s namjerom da naprave open source platformu za developerska okruženja.
http://www.activestate.com/openkomod...=ILC-koide1307 |
31. 10. 2007. | #8 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Probao sam ga juce i malo mi blijede boje pa je kod nepregledan... Od nekoliko "predlozaka" nisam pronasao meni odgovarajuci... Moracu ga jos malo pricepiti...
|
04. 11. 2009. | #9 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Sorry na iskopavanju matore teme, ali sam se malopre odusevio kad sam u novom Komodo Edit 5.2 naleteo na sledece:
Citat:
Dok ne probate ne mozete da zamislite koliko ovo olaksava snalazenje u kodu... jos samo da dodaju kao Scite da blokovi koda budu obojeni skroz, celom sirinom, ne samo tamo gde je text, i bice potpuno genijalno...
04. 11. 2009. | #10 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
^ to PHPEdit radi vise godina, i nisam to bio nasao ni u jednom drugom editoru.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
you can edit post, but impossible | Old | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 4 | 31. 03. 2009. 15:28 |
WYSIWYG Edit-In-Place | dee | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 4 | 08. 08. 2007. 17:24 |
ActiveState Komodo | zextra | Programiranje | 0 | 28. 03. 2006. 00:06 |