(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
06. 02. 2007. | #1 |
Designer guy
Wrote a book
|
IE7 Standalone
Večito pitanje - da li je moguće imati IE6 i IE7 istovremeno na jednoj mašini? Odgovor - donekle da.
Dok je preporučeno (i najbolje) sumanuto rešenje koje preporučuje ekipa iz Redmonda, postoji i jedna alternativa u vidu IE7 Standalone instalacije. IE7 Standalone verzija je daleko od upotrebljive, ali radi posao dovoljno dobro da proverite layout u njemu i zatvorite ga. Ovo rešenje vam dakle omogućava da imate "redovan" IE6 i "hakovan" IE7. Virtual PC rešenje dolazi sa preaktiviranim Windows XP SP2 itd. i instaliranim IE6, kako bi mogli imati IE7 na svom računaru regularno. Doduše virtual PC image expireuje prvog aprila 2007 (kakva ironija) tako da je ovo rešenje dostupno samo do tada. [Dodatak]: Još jedna verzija standalone IE7. Poslednja izmena od Dragan Babić : 06. 02. 2007. u 12:00. |
06. 02. 2007. | #2 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Postoji standalone od MS doduse to je beta verzija, ali opet radi dovoljno dobro da se moze proveriti layout.
Ako pogledate jednu od 10ak tema sa ovim topicom nacicete moj post sa likom/uputstvima. |
06. 02. 2007. | #3 |
Designer guy
Wrote a book
|
Koja verzija IE7 je u pitajnu u toj beti Cvele?
|
06. 02. 2007. | #4 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
I ta beta ima expiration date, AFAIK.
|
14. 02. 2007. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ima vrlo jednostavno resenje za instalaciju vise verzija IE:
http://tredosoft.com/files/multi-ie/...e-ie-setup.exe samo treba prvo instalirati IE7, i onda pokrenuti ovaj programcic koji stavi sve ostale verzije (ima mogucnost izbora koji vam trebaju od IE3 do IE6)
26. 07. 2007. | #6 |
Bez naziva
Certified
Datum učlanjenja: 22.12.2006
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Jel ti browseri prijavljuju da su verzija 7 (tj. ona verzija koja je trenutno instalirana na kompu) ili svoju pravu verziju? Npr ako otvorite IE5 koja verzija pise u about dialogu?
|
26. 07. 2007. | #7 |
Designer guy
Wrote a book
|
Ne mogu sada da proverim, ali mislim da bi sve trebalo da bude kako treba (sestica prijavljuje sesticu, itd.)
|
26. 07. 2007. | #8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
evo ja pogledao i prijavljuje mi uvek 7-cu, ali to je nebitno, ponasa se kako treba... verovatno ove about podatke cita negde iz registrija ili neke shared biblioteke...
26. 07. 2007. | #9 |
Bez naziva
Certified
Datum učlanjenja: 22.12.2006
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ond aje to isto kao ovo sto vec imam. Reci cu ti zasto je bitno da prijavljuje pravu verziju, kondicionalni komentari koje podrzava IE kao i user agent stringovi koje citas sa javascriptom ti onda uvek prijavljuju da je IE7 a ako zelim da testiram naprimer nesto sto sam pisao samo za IE5/IE6 kao npr. png prozirnost onda moram da prepravljam sve te uslove kako bi video da li to radi i onda ako radi ponovo vracaj nazad kako je i bilo, tu moze doci do toga da se ne setim sta sam sve izmenio i da bude problema...
|
26. 07. 2007. | #10 |
Designer guy
Wrote a book
|
Ako je do toga - moja IE7 standalone podrzava IE7 kondicionalne komentare.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
standalone program za hifenaciju srpskog teksta | ivanhoe | Web aplikacije, web servisi i software | 7 | 24. 12. 2009. 19:24 |