|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
18. 08. 2005. | #1 |
član
Certified
|
python:django novi python web framework
Postavih skoro na [es]:
Pogledajte http://www.djangoproject.com/, svako ko ceni dobar web framework će naći nešto interesantno. Mene je odmah "kupio". Trenutno se radi i na gettext internacionalizaciji kompletnog fw-a. Poslednja izmena od nesh : 18. 08. 2005. u 21:17. |
18. 08. 2005. | #2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Da, definitivno jako zanimljiv projekat. Jedna od onih stvari koje omogućavaju ekstremnu produktivnost Doduše, meni se Python kao jezik ne sviđa preterano. Više mi se sviđa Ruby, ali to je sve manje više stvar ukusa.
18. 08. 2005. | #3 |
Python Ambassador
Master
|
Nebojša, dobrodošao!
offtopic: Ilija, hoćemo li se ti i ja ikada složiti oko programskih jezika, ili ćemo ovo ponovo rešavati partijom Warcraft-a?
18. 08. 2005. | #4 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Моžda jednog dana, ali čisto sumnjam :P Meni je Python kod ružan... JAKO RUŽAN. Ruby je čista elegancija. Koliko jezika može ovo:
Kôd:
5.times { print 'something somthing'.upcase } Kôd:
@za_30_dana = Time.now + 30.days Ruby je strašno dobar jezik. Čista elegancija...
19. 08. 2005. | #5 | ||
član
Certified
|
Citat:
Citat:
Poslednja izmena od nesh : 19. 08. 2005. u 11:07. |
||
19. 08. 2005. | #6 | ||
član
Certified
|
Citat:
Iako, ... ne znam da li da (ponovo) krećem da učim još jedan jezik, a i teško da sada imam toliko slobodnog vremena za to, mislim da je za sada dosta (asm-c-perl-php-c++-java-python). Citat:
Probao sam da koristim goooomile drugih ranije (Quixote, CherryPy, ..., za zadnji projekat sam koristio Vampire koji i nije baš fw, više je extenzija mod_python-a), ali lakoća rada, dobra organizacija (čak i bez dokumentacije, kod je veoma čitljiv) i skidanje sa leđa administrativnih poslova su me naterali da oba projekta koja sad imam u izradi prebacim na django, da i ne pominjem što, uz sve moje angažovanje oko dodavanja i18n podrške u django, vreme razvoja mi je presečeno na max 1/3 od ranije potrebnog. |
||
20. 08. 2005. | #7 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Slažem se da o ukusima ne treba raspravljati. Do sada nisam ni jednom naišao na temu Python vs. Ruby gde su se međusobno ljudi poklali (kao kod tema PHP vs APS i sličnim). Jednostavno se svi slažu da su oba jezika odlično dizajnirana i implementirana sa bogatim bibliotekama i da su jako moćna. Sve ostalo je manje više pitanje ukusan...
To da ubrzavaju razvoj stoji. I što je najzanimljive čak i kao početnik sa njima ostvaruješ vremenske uštede. Šta li tek rade ljudi koji ih poznaju kao svoj džep? Ja sam nažalost uglavnom osuđen na PHP pošto je to ono što klijenti traže. Mada, iz iskustva kažem da se nešto slično Djangu i Railsu može implementirati i u PHP5 bez nekih većih problema tako da je samo pitanje vremena kad će neko skockati nešto i objaviti ga.
20. 08. 2005. | #8 | ||
član
Certified
|
Citat:
Citat:
Srećom, ja se trudim da ne ulazim u detalje oko same implementacije sa klijentima, ako baš zapnu za PHP... tja, ima načina da im se mišljenje promeni, ako ne, pa ... nama je ionako primarna delatnost prepress, neka ide kod drugog. Nemam vremena da "ratujem" sa PHP-om, to mu dođe isto ko kada moram da nešto uradim u Corel-u posle gooooooodina rada u AI-u, može, ali nekako je neudobno Obično je problem kada unapred odaberu provajdera koji samo nudi PHP/MySQL rešenja (što je još gore, obično pod Win). Kada toga nema, većinom ih ne interesuje u čemu se rad, samo da radi. Ono, nije da imam neko oooogromno iskustvo u izradi dinamičkih sajtova, ali nekako se snalazim (čita se), a i nekako uvek uhvatim da radim u nečemu što za to nije "popularno" kod nas |
||
04. 10. 2005. | #9 |
član
Certified
|
i18n
Ako ne pratite,
Kreirana je i18n grana django projekta, nije bas ono sto sam ja slao, nasla se neka dobra dusa da sredi haos od klasa i funkcija koji sam ja napravio. Radi kako treba, koristi gettext, dobro je integrisan sa samim django-om ... Vise informacija na http://code.djangoproject.com/ticket/65 |
29. 03. 2006. | #10 |
član
Certified
|
Django status update
Da ne bude da je ovo PHP only forum
Trenutni status Django-a:
Koga interesuje više detalja ili mu, možda, treba pomoć neka piše ovde. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Python IDE za linux - preporuka | BluesRocker | Programiranje | 8 | 23. 10. 2008. 13:31 |
Perl vs Python | Ivan | Programiranje | 33 | 15. 08. 2007. 14:13 |
Python programmer wanted :) | nixa | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 21. 07. 2006. 03:35 |
Python | kodi | Programiranje | 13 | 11. 07. 2006. 18:26 |