SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
21. 11. 2009. | #1 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
MySQL Foreign key for index pair
Nisam se odavno petljao sa innodb tabelama pa mi je malo isparilo, pa rekoh da pitam experte ovde
Dakle imam tabele tipa blogs, rank_dates i trecu tabelu blogodak_rank gde zelim da imam unique index pair (blog_id, date_id). e sad, za unique index imam standardno naravno: alter table blogodak_rank add unique blog2date(blog_id, date_id); Ali interesuje me da li postoji neki constrains kojim se odjednom dodaju foreign keys za ovaj par ili to mora odvojeno sa tipa: Kôd:
alter table blogodak_rank add CONSTRAINT foreign key (date_id) references rank_dates(id) on delete cascade on update cascade; alter table blogodak_rank add CONSTRAINT foreign key (blog_id) references blogs(id) on delete cascade on update cascade; Kôd:
alter table blogodak_rank add constraint foreign key (blog_id, date_id) references rank_dates(id), blogs(id) on delete ... |
21. 11. 2009. | #2 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 04.11.2006
Hvala: 5
9 "Hvala" u 5 poruka
|
Koliko ja znam nije omoguceno navodjenje vise tabela za composite key - ovo ide odvojeno.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IE problem sa z-index | dud | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 3 | 30. 04. 2010. 12:41 |
Z-index ili sta god samo da radi | Mitrović Srđan | Sva početnička pitanja | 21 | 19. 11. 2009. 19:03 |
Kako nagovoriti mysql da koristi odredjeni index? | ivanhoe | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 5 | 26. 05. 2009. 13:53 |
z-index bug | Damjan | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 08. 10. 2008. 16:42 |
pretrazivaci, index reload | Ivan | Marketing i SEO | 0 | 29. 06. 2008. 14:06 |