11. 08. 2006. | #1 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Strip
Ajmo malo da pričamo o stripovima, šta ste čitali u mladosti, šta sada i da li čitate, kakve stripove preporučujete vašim klincima, itd.
Naletih na maksimalno.com danas i sekciju sa stripovima tamo (http://www.maksimalno.com/artman/publish/strip.shtml), pa da se raspišemo malo. Za početak, ja nisam nikada kapirao fenomen Zagora. Svi su se redom furali na tog Zagora, a meni je vječito ta priča bila dosadna, kako i bezlični karakteri. Zagor, nula bodova. Totalno dosadan strip. Inače na ovo temu jedan geekovski detalj: Citat:
|
|
11. 08. 2006. | #2 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
|
Kad se pomene Zagor uvek se setim onog vica: pita pandur prodavacicu u trafici
"Je'l izas'o Zagor" "Nije" "Odlicno, opkoljavaj" |
11. 08. 2006. | #3 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Pa mislim ... ovde svaka tema mora da ima veze s Ajaxom ...
|
11. 08. 2006. | #4 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Jel mi sada treba da klikcemo na ove linkove il da komentarisemo (nikad ne znas na cemu si kod ovih PR magova) :P
Inace, ja sam odrastao na zlatnoj seriji/lunov magnus stripu. Kasnije je dosao Alan Ford, pa Dilan Dog. Sto se mene tice, ja sam od onih koji su uzivali u Zagoru i Ciko Felipe Gomez Kaetano Lopez Martinez Gonzalesu A vic ... Citat:
|
|
11. 08. 2006. | #5 |
Designer guy
Wrote a book
|
Moj stari je imao brutalnu kolekciju pa sam s toga i odrastao na Gigantima, Asteriksima i Taličnim Tomovima, Gašama, a neki moj favorit je uvek bio Prattov Korto Malteze.
|
11. 08. 2006. | #6 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Prije par dana sretnem prijatelja (podebljeg) u crvenoj majici sa Zagorovim znakom, onaj sa zutim krugom:
- Dje si Zagore! - Ma to sam ja, Ciko, nego mi Zagor dao majicu da je nosim malo... Inace, gutao sam sve od Zlatne serije i Luna, ali mi je Mr. No nekako bio favorit od kad se pojavio. |
11. 08. 2006. | #7 |
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Moji favoriti su Alan Ford i Modesti Blejz.
Kao djeca, tokom rata, kod mene u kraju je skupljanje stripova bila jedna od glavnih zanimacija, tako da mi je tada dosta toga iz te Lunove serije prošlo kroz ruke. Teks Viler je bio glavni lik, zatim Kit Teler i njegova ekipa (onaj Frenki sa brkovima, Ani 4 Pištolja), Martija Misteriju nisam nešto gotivio tada, kasnije ga nisam imao prilike čitati. Onda Blek, Kapetan Miki, nešto kasnije Talični Tom, itd. |
11. 08. 2006. | #8 |
profesionalac
Qualified
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
|
Poceo sam kao mali sa Kapetanom Mikijem, nemam pojma sto. Tada nisam znao da citam pa sam samo gledao slicice i kapirao radnju.
Posle sam obozavao Texa, pa Zagora i karijeru sam zavrsio sa Mister No-om. Zahvaljujuci stripovima Zlatne serije i Lunov magnus stripa sam naucio da citam. Nekako nikad se nisam primio na Alana Forda koji je bio veoma popularan. Talicni Tom i Asterix su takodje bili super.
12. 08. 2006. | #9 |
In da house
Qualified
|
Ja sam citao sve zivo Zagora, Teks Vilera, Blek Stenu, Kapetan Mikija, Komandanta Marka itd. itd. ali najvise sam gotivio Mr. NO-a zato sto je bio najrealniji... I tukao je ali je i bio tucen dok su drugi samo tukli Pored tih vrsta stripova citao sam naravno i Alana Forda kao i razne Miki Mause, Paju Patka itd. itd. Uglavnom zato sto sam kao mali jako puno crtao (kako stripove tako i razne druge stvari)
|
12. 08. 2006. | #10 |
Dusko Petrovic
Professional
|
ja sam kao klinac citao sve shto mi dodje pod ruke, Zagor, Komandant Mark, Blek Stena, Lun Kralj Ponoci, Mr. No, Dylan Dog, Alan Ford, sve shto je izlazilo u Zabavniku(Modesti Blejz, Rip Kirbi, Iznogud, Asteriks, Talicni Tom)..
od ovih ZS/LMS u najboljem secanju su mi ostali Lun Kralj Ponoci i Mr. No, dok je Alan Ford naravno neprevazidjen sa onim hrvatskim prevodom sada ne citam tako puno, ali uglavnom americki strip ili neke mange