15. 07. 2008. | #1 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
IT tablete
Čitam danas na Techcrunchu "How Many Silicon Valley Startup Executives Are Hopped Up On Provigil?"... Tekst je tekst napisan u tonu "nije to ništa strašno", ali i u komentarima mnoštvo ljudi kaže da koristi slične tablete/preparate da bi mogli više/bolje da rade?!
Pa se pitam da li vi u velikom poslu posežete za nečim jačim od kafe? |
15. 07. 2008. | #2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Nista jace od par limenki Red Bulla
|
15. 07. 2008. | #3 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
|
15. 07. 2008. | #4 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Odavno sam naučio da mi se mnogo više isplati da odem da spavam kad sam pospan nego da posle nedelju dana ispravljam ono što zabrljam radeći u zlo doba noći. Mada, to je potpuno individualno - imao sam neke kolege na faksu koji su celu noć pred ispit učili; da sam ja tako radio ne bih položio ni jedan ispit.
|
7 članova zahvaljuje Dragi Tata za poruku: |
15. 07. 2008. | #5 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Služio sam se nespavanjem, petodnevnim... Posle par dana su mi otkrili urođenu srčanu manu koja se manifestovala usled premora... Od tada koristim par sati sna svakog dana kao preparat
15. 07. 2008. | #6 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Pa ono, na fakultetu sam imao običaj učiti po cijelu noć (naročito pred tzv. "usmeni dio ispita", pošto se spremanje toga po pravilu svodilo na učenje knjige od 500 strana za 2 dana)... Ipak, tada je bila fora u tome što sam posle ispita spavao po 18 sati iz cuga
Kasnije sam neko vrijeme radio po 20 sati dnevno, na kraju došao do toga da se ipak slažem s ovim što je rekao Dragi Tata Ljudi su spremni da popuju bilderima kako su anabolični steroidi jako štetni, a onda odjure da se natankuju kofeinom i ne znam sve čim... Ne ide
16. 07. 2008. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
kad je deadline iza coska, onda bogme znam da po par dana ne spojim vise od 4 sata sna, ali za sada sam izbegavao tablete, kofein je sasvim dovoljan, a ako bas zagusti izadjem da prosetam psa po parku..
Inace za nespavanje pre ispita, to sam imao obicaj i ja da radim, i to ima neke naucne osnove. Naime kratkotrajna memorija se brise prilikom spavanja, tako da ako izadjete na usmeni deo ispita, a da niste spavali, mnogo cete se bolje secati svih detalja, nego ako spavate u medjuvremenu. Naravno ovo ima smisla samo za fotografsko secanja formula i slicnog, sposobnost da se razmislja se naravno smanjuje, tako da radi samo za usmene delove ispita (koji se bar kod mene na ETF-u svode na memorisanje kilometarskih izvodjenja ovoga i onoga)
16. 07. 2008. | #8 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Meni 5 sati sna dovoljno... mada ima dosta tacnosti u ovome sto Tata rece... krmeljive oci ne pisu kod...
Inace samo kava oko 21:00 - 21:30 i ima da se kodira cijelu noc |
16. 07. 2008. | #9 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
Dok sam studirao, "bubalice" su koristile neka cuda u vidu kofeinskih tableta ili cega vec... Neka 'fala... ni kafu ne pijem. BTW, dok sam spremao najtezi ispit (Elektronika I @ Vanco Litovski), koristio sam maticni mlec u granulama. Drzi koncentraciju, jako dobro.
Kad jurim rokove, gledam da se doooobro naspavam. |
16. 07. 2008. | #10 |
133t
Master
|
ma kakve tablete, gledajte da se naspavate min 5-6 sati...
imao sam i ja napade tog ludila, radim po 15 sati, a onda pre godinu ipo umalo da se resetujem nikad vise. |
|
|