|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
29. 04. 2010. | #1 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
Kako "računati" vreme logovanja korisnika
Treba mi trenutak (datum-vreme) kada se korisnik loguje (prijavi) na sajt. Kada je klasičan primer sesije koja traje dok se ne zatvori browser vreme logovanja je ono kad korisnik unese username i password, klikne na [LOGIN] dugme i to je to.
Medjutim, kada su ukljucene duge sesije pomocu cookie ('remember me on this site') i traju npr. 2 nedelje, kako se racuna vreme "logovanja" korisnika. Npr. korisnik radi sad nesto pa dodje sutra na sajt, pa za 5 dana. To su 3 logovanja, ali je sam čin logovanja onaj kada on klikne na [LOGIN]. Treba mi neki savet i koliko se otprilike uzima da traje sesija korisnika (sat vremena, pola sata, 2 sata). ? |
29. 04. 2010. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Mozda ti najjednostavnije da se svuda koristi sesija, a permanent login cookie upotrebis samo kao trigger da startujes sesiju. U tom slucaju samo belezis vreme kad se sesija startuje.
Mozes pogledati kako je to odradjeno u nekim open source resenjima, primera radi phpbb, i sl.
Năo quero mais seguir um só caminho Poslednja izmena od MorenoArdohain : 29. 04. 2010. u 02:13. |
29. 04. 2010. | #3 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Ako imaš atribute poput last_login_at i last_request_at mogao bi da pratiš obe stvari - samo login akcija popunjava last_login_at itd.
Što se tiče ograničenja sesije, viđao sam po dosta sa po 10 minuta. Zavisi kakva je aplikacija, odnosno kako će se koristiti. Ukoliko je moguće da će korisnik nešto dugo kucati, tipa webmail, treba ti duža sesija. Ako postoji mogućnost da se često javljaju iz nekog Internet cafea i sl, a tajnost podataka je bitna, onda skratiš sesiju, odnosno proceniš šta ti je važnije. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Chain letters response ili kako odgovoriti "prijateljima" :) | bluesman | Opušteno | 3 | 15. 09. 2010. 20:56 |
Vreme potrebno za "deep index" | Marko Medojevic | Marketing i SEO | 16 | 09. 05. 2009. 16:02 |
"Vreme" u Wordpressu | Deki80 | Sva početnička pitanja | 1 | 14. 01. 2008. 15:56 |
Login i "pracenje" korisnika | zeljic | Sva početnička pitanja | 3 | 02. 09. 2007. 16:46 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 15:23 |