|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
10. 06. 2008. | #1 |
profesionalac
Qualified
|
Ubacivanje linka u Wordpressov izbornik
Pozdrav svima!
Kako da u izbornik postavim link kao stavku? Naime, izbornik mi se stvara sa wp_list_pages funkcijom, uz neka dodatna podešenja. Recimo da imam stranice 1, 2 i 3. One se automatski (jel...) pojave u izborniku. A ono što ja trebam je slijedeće: 1, 2, link_na_nešto_deseto, 3. Meni je palo na pamet možda napraviti to tako da imam dvije wp_list_pages funkcije, s tim da imam prvu koja će pozvati stranice 1 i 2, a excludeati 3, pa staviti link (znači, direkt u kôdu) i onda staviti opet wp_list_pages funkciju, ali koja će prizvati stranicu 3, a excludeati 1 i 2. Ima li neko jednostavnije rješenje?
10. 06. 2008. | #2 |
troll mode
Wrote a book
|
rucno u header.php na mestu gde ti je meni dodas <li>link</li> i on ce ti se pojaviti. Ako ti treba bas posebna pozicija, kontam da moze sa nekom petljom da se odradi mada za to ti treba neko ko je vise pro u phpu
|
10. 06. 2008. | #3 |
profesionalac
Qualified
|
Da, problem je što mi baš posebna pozicija treba
Ovo za <li>item</li> znam, ali nije to ono šta trebam. Ali hvala enihau
10. 06. 2008. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Off Topic: sta je izbornik?
10. 06. 2008. | #5 |
profesionalac
Qualified
|
Ja se ispričavam, izbornik je menu (meni)
10. 06. 2008. | #6 |
troll mode
Wrote a book
|
hm, trebalo bi da imas sa strane kod podesavanja page slug i nesto kao page position, u tom slucaju trebalo bi da je moguce napraviti prostu if petlju u kojoj ces taj link staviti na slobodnu poziciju
|
11. 06. 2008. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
aaaaaaa, sorry na mom nepoznavanju domacih izraza :P
Elem, postoje 2 nacina da se ovo uradi, samo oba su mambo-jambo varijante: - Postoji funkcija get_pages() koja vraca spisak strana kao nekakv niz, pa onda mozes da ga u petlji ispisujes kako zelis (uz pomoc jos nekih funkcija za to) i da dodajes sta treba. Da bi video kako se koristi get_pages() najbolje da pogledas funkciju wp_list_pages u wp-includes/post-template.php, tamo se interno poziva ta funkcija (i odmah ispod ti je walk_page_tree() funkcija koja ce ti takodje trebati) - Teoretski bi trebalo da mozes da dodas <li> element na kraj liste, pa da pomocu CSS-a, koristeci margine, promenis redosled elemenata... mada ako zaista uspes svaka ti cast
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 11. 06. 2008. u 02:27. |
11. 06. 2008. | #8 |
profesionalac
Qualified
|
Uf, i jedno i drugo mi se čini traljavo. Kod prvog rješenja mi fali poznavanje php-a, a kod drugog mi se čini pak nekako neizvedivo. Zapravo, previše cimanja.
Vjerojatno ću to riješiti ručnom izradom menija bit će brže
11. 06. 2008. | #9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
pih, ova danasnja omladina... a ja sam kroz ovoooliki sneg gazio... :P
elem, evo ti jednostavno hack resenje da na trece mesto ubacis svoj <li> item: PHP kôd:
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 11. 06. 2008. u 05:53. |
11. 06. 2008. | #10 | ||
profesionalac
Qualified
|
Citat:
Citat:
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ubacivanje stranice u glavni google indeks | trazimcuruzabrak | Marketing i SEO | 39 | 21. 05. 2010. 16:33 |
Pomoc oko linka | martovac | Sva početnička pitanja | 0 | 01. 04. 2008. 00:51 |
Brzina linka | orangem | Sva početnička pitanja | 9 | 21. 02. 2008. 03:08 |
Ubacivanje sata | celawi | Sva početnička pitanja | 2 | 06. 11. 2007. 10:37 |
ubacivanje slike? | celawi | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 3 | 03. 11. 2007. 14:20 |