12. 04. 2006. | #1 |
Creative Director
Qualified
|
TYPO3 v4
|
12. 04. 2006. | #2 |
Designer guy
Wrote a book
|
Upravo sam u pregovorima sa nekim ljudima koji ga koriste intenzivno u projektima. prijatelj programer sa kojim radim (koji je isto uključen u priču) ga je isprobao i kaže da je ultra robustan. Na typo3 sajtu ima oko 7h video materijala u vidu obuke i tutorijala o sistemu.
Ja ga vala neću ni dotaći. |
12. 04. 2006. | #3 |
Creative Director
Qualified
|
Ostajes na textpattern?
|
12. 04. 2006. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ja sam koristio Typo3 davno, negde 2001 cini mi se, za 2 veca projekta (provajder iz UK je radio komplet prelazak sa perl+mysql, na php+postgres, a typo3 je koristen za kontrolu svega..) i tada mi se cinio do jaja odradjen, mada nije bas lak za pocetak rada (ali je imao odlicne tutorijale)
U medjuvremenu su se pojavili jednostavniji CMS-ovi, tipa TXP i sl., koji prilicno dobro rade sve sto treba.. ne znam kako se typo3 razvijao u medjuvremenu, jer nije bilo prilike da ga koristim, mada sam cuo da ima i CVS i razne druge enterprajs fore, pa pretpostavljam da su se okrenuli korporativnom trzistu...
12. 04. 2006. | #5 | |
Designer guy
Wrote a book
|
Citat:
Ljudi sa kojima sam u pregovorima hoće posebnog developera koji će se brinuti samo o Typo3, uklapanjima templeta, hakovanje, plugini, šta se već tu radi, nemam pojma. Ja nemam praktično ništa sa Typom u stvari, osim što radim HTML, CSS i vizuelni dizajn za sajtove koje će on da tera. Sve ostalo je na "Typo3 developeru", što mislim da govori dosta o njegovoj kompleksnosti. (A čujem i ekstra popularan je preko.) |
|
12. 04. 2006. | #6 |
Creative Director
Qualified
|
Mislis li da je vise ljudi na TextPatternu nego WordPress-u, kao resenje za CMS?
|
12. 04. 2006. | #7 | |
Designer guy
Wrote a book
|
Citat:
TXP je više CMS, dok je po meni WP teško naterati da ne liči na blog. Barem koliko sam ja gledao WP sajtove na netu. Template sistem TXP-a mi je daleko bolji od WP-ovog, ima sekcije i kategorije--dva razl. nivoa sadržaja. Užasno je bogat funkcionalnošću, dok za WP to ne znam reći jer ga nisam koristio. Anti WP po meni: - TinyMCE koji mrzim - Traži da ti browser šalje referere Pro WP po meni: - "Instaliranje" tema, možeš imati spreman sajt za 2min, ako si spreman da koristiš gotove templete. - Comment feeds - Dobar i lak admin interfejs Anti TXP: - Loš admin interfejs - Previše radikalnih promena u kôdu i funkcionalnosti u poslednje vreme, ali one su neophodne jer je projekat bio zamrznut neko vreme ako se ne varam, ali te promene opet vode na bolje, samo treba ih pregrmeti. (Ako se odlučiš za poslednju verziju 4.0.3. nemaš frke.) - RSS 0.92 Pro TXP: - referer logovi - templating kôd (npr. <txp:comments wraptag="ol" break="li" form="myCommentsForm" /> ispljuje uređenu listu komentara, prelama komentar na li elemente i koristi formu myCommentsForm, vrlo intuitivno) - debugging mode, test mode, itd. (prikazuje eventualne greške u templeting kôdu, prikazuje query-je i te ostale stvari koje meni kao dizajneru malo imaju smisla, i to sve na kraju dokumenta u okviru HTML komentara) Ufff.. Toliko sam se sada mogao setiti na prvu loptu. |
|
12. 04. 2006. | #8 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Citat:
A ovo drugo ne razumem, mozes objasniti?
12. 04. 2006. | #9 | ||
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
Citat:
Ne znam kako izgled pisati plugin za TXP ali u wordpressu je to izuzetno jednostavno, sto je isto veliki plus... Po meni je glavna mana WP-a relativno zbrkano i ne previse dobro napisan kod. Postoje visestruke funkcije koje rade istu stvar, generise se nepotrebno mnogo upita nad bazom kao posledica "apstrakcije apstrakcija na apstrakciju" pristupa... ima milion predefinisanih funkcija koje barataju internim stvarima, naravno sa idejom da se pocetnicima olaksa rad, ali to doprinosi neefikasnosti, uzastopnim upitima i slicnom... Jedan sajt koji odrzavam pod multiuser WP-om generise 37 upita na bazu za naslovnu stranu...jeste da sve to radi pristojno brzo, ali ipak...
13. 04. 2006. | #10 | |
Designer guy
Wrote a book
|
Citat:
@ ivanhoe: Naravno, nisam ni pomislio da je WP CMS, ali mnogo ljudi ga koristi kao CMS, a ne kao običan blog engine, mada -- svakom svoje... Baš bih voleo da neki programer pročačka po TXPovom kôdu, pa da kaže kakav je, bilo bi interesantno čuti. U svakom slučaju ja od njega ne odustajem. |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Typo3 problemcic | Eniac | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 05. 10. 2010. 15:11 |
typo3 news | Ivan | Web aplikacije, web servisi i software | 1 | 24. 06. 2008. 13:43 |
typo3 multilang | Ivan | Web aplikacije, web servisi i software | 5 | 17. 03. 2008. 14:00 |