|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
20. 04. 2009. | #1 |
majstor
Wrote a book
|
Kako prebaciti PHP sadrzaj u JS fajl?
Mozda nije adekvatan naslov ali to mi je prvo palo na pamet.
Situacija: radim aplikaciju koja se oslanja na CodeIgniter i ExtJS. Buduci da ima JS koda jako puno, htio sam to izmjestiti u .JS fajl. E sad, tu imam problem sto zelim ubacivati php kod (podatke, kontrole i slicno). Nisam jos probao, ali pomislio da kad importujem JS u HTML fajl da postavim: Kôd:
<script type="text/javascript" src="js/adapter/ext/myscript.php"></script> Ima li neko elegantnije rjesenje za ovo? |
20. 04. 2009. | #2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
ponasa se isto kao iframe ili slika [dakle dobija sesiju i cookies], s tim sto browseri NE keshiraju taj fajl, vec ga ucitavaju pri svakom ucitavanju strane [sto je dobro]
ali, ako ce to da ti optereti server [posto ce dva php-a da izvrsavaju pri svakom ucitavanju strane] - razmisli o mogucnosti da php skripta generise staticki .js fajl. naravno, to je beskorisno ako .js treba non-stop da se menja/prilagodjava... ali samo dadoh ideju. Poslednja izmena od Peca : 20. 04. 2009. u 13:41. |
20. 04. 2009. | #3 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
|
cini mi se elegantnije resenje, i potpuno u skladu sa CodeIgniter standardima kodiranja bi bilo da napravis kontroler koji bi se zvao npr dynamic_js.php:
PHP kôd:
HTML kôd:
<script type="text/javascript" src="dynamic_js/my_js_1"></script>
We professional we dealin' with business Poslednja izmena od japan : 20. 04. 2009. u 14:11. |
"Hvala" japan za poruku: |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
kako da zovem php fajl | nenadvr | Sva početnička pitanja | 3 | 12. 11. 2010. 00:48 |
Kako u Wordpressu prebaciti komentare na posebnu stranu ? | Deki80 | Sva početnička pitanja | 12 | 03. 05. 2010. 18:20 |
Kako prebaciti sajt na https ? | misko_ | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 14 | 16. 02. 2010. 19:50 |
SEO sadrzaj pitanje | Markok | Marketing i SEO | 1 | 29. 06. 2009. 13:37 |