Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
15. 09. 2009. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
SVN export na FTP
Da li postoji način da se SV eksportuje dirktno preko FTP? Znači da mu dam neke FTP parametre i kažem da eksportuje u određeni dir (document root)?
Ja radim export u neki lokalni dir pa onda iz tog dir-a ručno uploadujem na server preko FTP. Da li bar postoji opcija da se eksportuje samo izmenjeno?
15. 09. 2009. | #2 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
15. 09. 2009. | #3 |
expert
Grand Master
|
Off Topic: ja tek skoro naucih za svn hooks - strava stvar |
15. 09. 2009. | #4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ovo je blizu ali ja ne bih da se uploaduje svaki put cim se promeni repository (može biti i opasno), nego da ja mogu ručno da ga pokrenem. Znači da umesto klasičnog export mogu da izaberem FTP umesto local dir.
15. 09. 2009. | #5 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Liči da ne bi bilo teško napraviti neki wrapper skript. Je l' baš mora preko FTP-a? Imaš li shell na serveru? Windows client OS?
UBR, koliko mi je poznato, svn export mora u lokalni dir. Možda može da se mountuje remote fs. Što se tiče delimičnog uploada, ako ne radiš upload pri svakoj promeni repozitorija, kako znaš koje izmene hoćeš da uploaduješ? Poslednja izmena od nn.nn : 15. 09. 2009. u 17:50. |
15. 09. 2009. | #6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pa nije baš tako jednostavno. SVN je na jednom serveru, a document root na drugom pa ne može neki jednostavna script tipa "export u /home/site/html/".
Drugo, kada se commituje SVN, nas nekoliko radi na istom kodu, i onda umesto da uploadujemo na live site, prvo uploadujemo na test site, pa tek posle testiranja radimo upload na live. Moja ideja je da imam nešto što može recimo da odradi: Sve novije od revizije 834 i novije uploaduj na FTP username - password - domain ... Verovatno mnogo tražim, ali sa tim bi ovo bio kick-ass tool.
15. 09. 2009. | #7 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
nema
Bar ne da ja znam... najbliza varijanta je hook...
15. 09. 2009. | #8 |
expert
Grand Master
|
pa chek, imash shell?
zasto ne uradis export u lokalni tmp dir i isti uploadujes FTP-om (ili scp, sta god) t.j. 2 posebne akcije, koje startujesh jednostavnim: #golive.sh --revision=2341 |
15. 09. 2009. | #9 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Jel možeš da mountuješ udaljeni FTP folder i uradiš svn export kao da je lokalni u pitanju?
I malo glupo pitanje, ali pretpostavljam da na tom sajtu nemaš šel pristup i SVN? PS. sad videh da je nn pitao isto ovo prvo... BTW, mislim da svn export (za razliku od update) ne radi inkrementalno, već uvek prevlači celo stablo, tako da ne bi imao nikakve koristi ni da može. Poslednja izmena od jablan : 15. 09. 2009. u 19:31. |
15. 09. 2009. | #10 |
expert
Grand Master
|
(evo zasto cuvam hints.txt file )
pokupljeno s neta nekad davno Kôd:
for i in $(svn diff --summarize -r 1403:1438 http://server/svn/project/trunk | awk '{ print $2 }'); do p=$(echo $i | sed -e 's{http://server/svn/project/trunk/{{'); mkdir -p $(dirname $p); svn export $i $p; done |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Utf-8 export iz Excela | noviKorisnik | Sva početnička pitanja | 8 | 13. 02. 2008. 17:39 |
Export OPML-a iz Opere? | [nq] | Opušteno | 0 | 22. 02. 2007. 20:49 |
Export iz PDF dokument u Word ili u tekstualni fajl.. | bokacbl | Web aplikacije, web servisi i software | 8 | 09. 03. 2006. 16:20 |