Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
26. 10. 2007. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
search and replace in files
ajd mi preporucite neki pouzdan windows programcic za search & replace in files (ili jos bolje editor koji to ume). Znaci da mogu da mu zadam putanju, filter za extenzije, i da onda on automatski zameni svaki "pojam A" sa "pojmom B", i da obavezno moze da napravi backup fajlova. Veliki plus bi bila podrska za regExpe i mogucnost da me pita za svaku izmenu, pre nego sto je uradi.
I da, znam da to moze iz vi, ili preko perl one-linera, ali mi treba nesto fool-proof..
26. 10. 2007. | #2 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
|
26. 10. 2007. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Homesite (kladim se da ste znali da cu to da kazem)
Radi sa tekstom, blokovima teksta, regexp ... you name it.
26. 10. 2007. | #4 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
|
Total Commander, Dreamweaver, UltraEdit... Manje vise bilo koji noviji editor...
|
26. 10. 2007. | #5 |
Designer guy
Wrote a book
|
Na Winu to stvarno ima svaki malo bolji text editor (ja sam koristio EditPlus2) i stvarno ta funkcija zna nekada da ti skrati muke, ali na Macu ni jedan text editor koliko ja znam nema tu funkcionalnost iz nekog uvrnutog razloga. Bas pre neki dan mi je ista trebala i nasao sam mali app koji to radi savrseno, pa eto ako nekome treba za maca da zna da ima.
|
"Hvala" Dragan Babić za poruku: |
26. 10. 2007. | #6 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
pspad... regexp itd itd
prakticno svaki iole ozbiljniji editor |
26. 10. 2007. | #7 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
zaboravih... inace ako imas mogucnost savetovao bih ti da to radis iz shell-a... zato sto ce dosta brze sve biti zavrseno
vec dosta dugo koristim ovaj mali skript za tu svrhu: Kôd:
#!/bin/bash # This script will search and replace all regular files for a string # supplied by the user and replace it with another string. # # Written by Daniel McCarthy # daniel.mccarthy@linuxphile.org # function usage { echo "" echo "Search/replace script" echo " Written by Daniel McCarthy" echo " daniel.mccarthy@linuxphile.org" echo " http://linuxphile.org" echo "" echo "Not enough parameters provided." echo "Usage: ./$0 searchstring replacestring" echo "Remember to escape any special characters in the searchstring or the replacestring" echo "" } #check for required parameters if [ ${#1} -gt 0 ] && [ ${#2} -gt 0 ]; then for f in `find -type f`; do if grep -q $1 $f; then cp $f $f.bak echo "The string $1 will be replaced with $2 in $f" sed s/$1/$2/g < $f.bak > $f rm $f.bak fi done else #print usage informamtion usage fi |
26. 10. 2007. | #8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
26. 10. 2007. | #9 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 17
14 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
Off Topic: Izgleda vecina koristi shell za takve stvari ... Al recimo Textmate ima regexp search and replace nad vise file-ova ... Eclipse isto ima poprilicno mocnu ovu funkcionalnost ... Koji text editor ti koristis btw ako nije tajna? Poslednja izmena od Misha : 26. 10. 2007. u 15:02. |
|
26. 10. 2007. | #10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
blah, ja imam kod sebe Scite, notepad++ i TextPad i oni replace rade samo nad otvorenim fajlovima...
na kraju sam odradio iz DOS-a pomocu Kôd:
c:\unix\find . -name *.htm -ok perl -p -i.BAK -e "s/search_term/replace_term/g" {} ;
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Najbolji Search & Replace Editor | mungos | Programiranje | 33 | 29. 08. 2010. 19:55 |
PHP Manual tag, Google search tag, Yahoo search tag i jos neki :) | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 24 | 25. 02. 2006. 11:08 |