Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
13. 11. 2009. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Sudo u Windowsima (Vista,7-ca) ?
Hocu recimo da editujem hosts file, jel postoji neki pametan nacin da editoru dam full privilegije za taj jedan put?
Posto ovaj security model zavrsi tako sto se ja smorim i dozvolim svima pisanje po hosts fajlu jer me smori da to stalno ukljucujem/ iskljucujem, a to bas i nije sjajno resenje...
13. 11. 2009. | #2 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 21
70 "Hvala" u 46 poruka
|
Start / otkucaš Notepad / u listi se pojavi Notepad / desni klik na njega "Run as Administrator" / otvoriš hosts i edituješ.
(umesto desnog klika može i Ctrl+Shift+Enter ili Ctrl+Shift + klik) Ako je W7 u pitanju i aplikacija ti je u Taskbaru, stisneš Ctrl+Shift i klikneš na aplikaciju (isti efekat) Može se napraviti i Shell ekstenzija (u windows exploreru) tipa: Edit with Notepad Elevated ili kako već (ne mogu sada da nađem tačno kako).
13. 11. 2009. | #3 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 17.10.2006
Hvala: 42
18 "Hvala" u 9 poruka
|
Off Topic: Ne samo da postoji, nego izgleda je Microsoft i patentirao sudo: Microsoft Patents Sudo?!! Your Rights Online: Microsoft Patents Sudo's Behavior |
13. 11. 2009. | #4 |
profesionalac
Qualified
|
|
"Hvala" agvozden za poruku: |
13. 11. 2009. | #5 |
novi član
Datum učlanjenja: 22.02.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Microsoft je implementirao zgodnu stvar u Visti/Win 7, a to je kreiranje symlinka.
Najlakse je da promenis dozvolu hosts fajlu da svi mogu da pisu i da napravis symlink za etc direktorijum negde gde ti odgovara. To ce ti ubrzati promenu host fajla drasticno :-) Pozz |
13. 11. 2009. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@DejanVesic: e vidis, to 'Edit as admin' je bas ono sto bi mi trebalo...
@aleksandarqm: nisam te bas shvatio? Ja bas i hocu da izbegnem da svi mogu da pisu po hosts, posto je to potencijalna rupa u sistemu...
13. 11. 2009. | #7 |
novi član
Datum učlanjenja: 22.02.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Hm ja sam te razumeo da je to na tvojoj masini. :-)
Mene je smorilo da mi se za svaki update traze admin. privilegije. Pa sam napravio u root-u C: diska symlink za etc direktorijum i omogucio da svi mogu da pisu. :-) |
13. 11. 2009. | #8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
pa jeste na mojoj masini, ali paranoje nikad na odmet
inace shvatio sam kako da napravim ono sto mi treba: 1. dodao shortcut na Notepad++ u "Send to" meniju 2. desni klik na shortcut, pa Properties > Advanced i stiklirao Run as administrator
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Iskljucivanje Restart Now dijaloga na windowsima | ivanhoe | Linkovi | 1 | 15. 01. 2009. 08:26 |
Safari od sada na Windowsima | Dragan Babić | Web aplikacije, web servisi i software | 100 | 23. 06. 2007. 21:31 |
problem sa php pod windowsima | ivanhoe | PHP | 6 | 26. 12. 2006. 02:44 |
fali mi "Show Desktop Items" u windowsima ?? | ivanhoe | Opušteno | 10 | 30. 06. 2006. 00:20 |
Vista | Ilija Studen | Opušteno | 10 | 16. 06. 2006. 02:38 |