24. 08. 2006. | #1 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Imenovanje datoteka linkova
Kreiram PDF dokument. U zaglavlje upisem sve sto treba ikada korsinik otvori dokument pa odluci da ga snimi, browser mu ponudi iem datoteke koje sam zadao u zaglavlju.
Medjutim, kada su PDF dokumenti upitanju, korsinici vrlo cesto njih ne zele da ovore u browseru (jer browseri vrlo traljavo rade sa online PDF), vec zele da kliknu na link, izaberu "Save Link..." i snime PDF kao datoteku. E tu imam problem jer im je uvek ponudjeno da datoteku snime pod imenom skripta kojigenerise PDF, a bilo bi dobro kada bi i tu moglo da se podmetne zeljeno iem datoteke. Po onomse sto znam, tako nesto je nemoguce ali rekoh, 'ajd' da pitam, mozda ipak postoji neki nacin.
24. 08. 2006. | #2 |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
|
Evo koda iz jednog mog skripta. Ovakav header ce forsirati download, tj. neće prikazati sadržaj u browseru bez obzira na tip fajla.
Kôd:
header('Content-Type: application/save'); header('Content-Disposition: attachment; filename=' . $FileName); header('Content-Transfer-Encoding: binary'); |
24. 08. 2006. | #3 |
Nekad bio ddz
Expert
|
Nije na izmet ni da dodaš
PHP kôd:
25. 08. 2006. | #4 |
Predrag Supurović
Grand Master
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Ovo sa save opcijom je zanimljiov, ali je problem sto ja ne mogu korisnika da primoravam da preuzme datoteku, vec je to stvar njegovog izbora.
25. 08. 2006. | #5 |
Nekad bio ddz
Expert
|
Mislim da bi ti pomoglo Content-Type: application/pdf
25. 08. 2006. | #6 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Pa zar ne bi korisnik trebalo da dobije 2 opcije: jednu za snimanje i drugu za otvaranje u browseru? Samo promeni taj content-type da bude PDF, pa ce korisnik moci da izabere jednu opciju.
Edit: Dusane, srodna dusho!
25. 08. 2006. | #7 |
Predrag Supurović
Grand Master
200 "Hvala" u 12 poruka
|
U zaglavlje stavljam:
WRITE_HEADER ("Content-Type: application/pdf") WRITE_HEADER ('Content-Length:' + ALLTRIM (STR (nSize))) WRITE_HEADER ("Content-Disposition: inline;filename=" + pPDFDocumentName) I to radi ok kada korisnik klikne na link i otvori ga u browseru. Medjutim kada na isti link ide desnim klikom pa izabere SaveAs, ponudi mu ime skripta za download a ne ime dokumenta datog u zaglavlju (sto je i normalno, jer skript niej pokrenut pa zaglavlje nije ni generisano) Da stavljam dva linka, ne mogu, skucen mi je prostor, a i nije to pravo resenje. Sta mogu ostace ovako, nek otvori u browser-u pa onda snimi...
25. 08. 2006. | #8 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Pedja, a jesi li uopste probao umesto inline da bude attachment??
Jer tada korisnik dobija dve opcije, za gledanje u browseru i za download
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
MySQL privilegije, spremanje datoteka | eclipse | Sva početnička pitanja | 9 | 07. 02. 2010. 19:24 |
Imenovanje klasa??? večita dilema... | MaxMagnus | Web aplikacije, web servisi i software | 2 | 16. 09. 2008. 14:01 |
Imenovanje featurea | Ilija Studen | Planiranje i usability | 27 | 01. 02. 2008. 02:36 |
Kupovina linkova | Dejan Bizinger | Marketing i SEO | 14 | 03. 08. 2006. 21:44 |
Razmena linkova | cvele | Marketing i SEO | 3 | 06. 10. 2005. 13:15 |