Regular expression i htaccess regex, PCRE, POSIX, upotreba Apache .htaccess , mod_rewrite |
|
Alati teme | Način prikaza |
15. 01. 2007. | #1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 04.11.2006
Hvala: 5
9 "Hvala" u 5 poruka
|
.htaccess - rewrite (permalink)
Moze li mi neko pomoci u vezi ovoga:
Kôd:
RewriteEngine On Options +Followsymlinks RewriteBase /stranice/ RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^.* - [L,QSA] RewriteRule ^vesti/vest/(.+) /stranice/vesti/index.php#perm$1 [L] |
15. 01. 2007. | #2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Browser uopšte nije svestan URL-a sa kojim je originalni URL prepisan tako da ne može da zna anchor. Da bi radilo tako kako si opisao treba da staviš anchore na originalne linkove...
15. 01. 2007. | #3 |
novi član
Na probnom radu
9 "Hvala" u 5 poruka
|
Anchori postoje u originalnom URLu. Nasao sam da mod_rewrite izbacuje # znak i da se to resava [NE] flagom. Sto sam i uradio. Ali i dalje ne radi? Ako dodam jos i [R] flag, sve radi savrseno, ali izvrsi redirekciju, sto ja ne zelim.
|
15. 01. 2007. | #4 |
novi član
Na probnom radu
9 "Hvala" u 5 poruka
|
da budem konkretniji:
Ovo radi (sa nezeljenim efektima): Kôd:
RewriteEngine On Options +Followsymlinks RewriteBase /stranice/ RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^.* - [NE,L,QSA] RewriteRule ^vesti/vest/(.+) /stranice/vesti/index.php#perm$1 [NE,L,R] Kôd:
RewriteEngine On Options +Followsymlinks RewriteBase /stranice/ RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^.* - [NE,L,QSA] RewriteRule ^vesti/vest/(.+) /stranice/vesti/index.php#perm$1 [NE,L] |
15. 01. 2007. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
uf, moras da malo bolje razumes tehnologiju koju pokusavas da koristis.
Browser je taj koji skroluje stranu na anchor. S druge strane, kao sto Ilija vec rece, rewrite se radi interno u apachu, browser za to ne zna. [R] flag radi spoljni redirekt, pa zato browser zna za anchor, pa zato skroluje stranu. Odnosno, da skratim pricu, ne moze to sto ti hoces. Ako zelis da sakrijes anchor u address baru browsera, koristi frejmove..
16. 01. 2007. | #6 |
novi član
Na probnom radu
9 "Hvala" u 5 poruka
|
OK. Razumem ja da je client side kada se poziva anchor. Samo sam mislio da apac prosledi # zahtev browseru. Posto u dokumentaciji mod_rewritea ima odeljak koji se bavi anchor handlingom, i kao napomenu su stavili da se bas zbog toga koristi [NE] flag.
Ali vise nije bitno, resio sam problem na drugi nacin... |
16. 01. 2007. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
da, ali ta napomena se odnosi na spoljni redirect sa [R] flagom. Tu se [NE] koristi da bi se sprecilo escapeovanje # sa %23. Kod internih redirekta anchor naprosto nema smisla, posto ne postoji nikakav poseban "# zahtev", browser naprosto pogleda url, pa ako ima #foo u sebi onda potrazi taj foo anchor. Ako se url u address baru nije promenio (jer je redirekt interni unutar apacha) onda browser nema nacina da zna da ti hoces da on skroluje stranu.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Permalink struktura [Wordpress] i .htaccess | SSpin | Regular expression i htaccess | 1 | 21. 02. 2010. 17:47 |
Rewrite URL za folder [.htaccess] | brankko | Regular expression i htaccess | 7 | 11. 10. 2009. 04:13 |
URL Rewrite - Pomoc | Zizi | Regular expression i htaccess | 5 | 19. 08. 2009. 00:19 |
Rewrite rule | ljtruba | Sva početnička pitanja | 5 | 27. 05. 2009. 20:30 |
.htaccess - rewrite subdomena | kodi | Regular expression i htaccess | 2 | 14. 01. 2007. 15:32 |