Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
20. 05. 2008. | #1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 20.05.2008
Hvala: 5
0 "Hvala" u 0 poruka
|
PHP knjiga za pocetnika...
Zdravo svima.
Ove godine zavrsavam srednju elektrotehnicku skolu i planiram da nastavim studije na Tehnickom fakultetu (Cacak). Tokom studija sam planirao da se bavim samostalno web dizajnom. Sto se tice mojih skromnih racunarskih vestina: Visual Basic (1 godina samostalnog ucenja), C/C# (godinu dana ucenja u skoli), HTML ( osnove ), Access (osnove)... Uskoro mi pocinje prijemni ispit,pa kad to zavrsim onda cu da pocnem sa tim. Planirao sam da prvo jos malo utvrdim HTML i jos doucim, onda da krenem sa ucenjem PHP-a,MySQL... Sad napokon da dodjem do cilja, gledao sam na netu koje su dobre knjige i naisao sam na ove dve "PHP i MySQL: razvoj aplikacija za Web, prevod drugog izdanja" - Luke Welling, Laura Thomson" i "PHP i MySQL:razvoj aplikacija za Web, prevod treceg izdanja" - Luke Welling, Laura Thomson". U prvoj knjizi je obradjena verzija PHP 4.3 a u drugoj verzija PHP 5. Razlika u ceni ove dve knjige je oko 600 din,meni to znaci kao uceniku. Zanima me da li ima neke bitne razlike izmedju ove dve verzije PHP 4.3 i PHP 5, da li cu mnogo stvari propustiti ako uzmem ovu knjigu u kojoj se obradjuje PHP 4.3 u odnosu na novije verzije PHP-a...? Koju vi knjigu na srpskom jeziku preporucujete ? |
21. 05. 2008. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
|
pa php4 je sada vec "dead", ali razlika i nije TOLIKO dramaticna, barem ne za pocetnika.
a mislim da imas i dosta besplatnih e-knjiga na netu, i verujem da je i to sasvim dobro stivo za ucenje.. naravno, engleski ne sme da bude prepreka. srecno, PHP je odlican jezik, i lak za savladjivanje. good luck. |
21. 05. 2008. | #3 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Naravno, skinuo sam dobrih elektronskih knjiga, mada ne mogu dugo da citam na racunaru, a i navikao sam na "papir". Engleski mi je slobodno mogu reci odlican.
Hvala na odgovoru. Ocekujem jos neki savet za knjigu... |
21. 05. 2008. | #4 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ma kakva knjiga za PHP, nema tu mudrosti, samo php.net dokumentacija...
I nije mi jasno zašto prelaziš na PHP ako već imaš osnovu u C# ali ajde...
21. 05. 2008. | #5 |
133t
Master
|
|
21. 05. 2008. | #6 | |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Citat:
Ne trebaju coveku gotova resenja... on bi da nauci programiranje... Inace ovo sto si predlozio je odlicno stivo
21. 05. 2008. | #7 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ove dve knjige sto ste predlozili su odlicne, mada to bi izgleda mogao samo naruciti u inostranstvu, a verovatno bi mi postarina bila velika.
Odlucio sam se za "PHP i MySQL:razvoj aplikacija za Web, prevod treceg izdanja, Autori: Luke Welling, Laura Thomson" Hvala vam svima. Pozdrav |
21. 05. 2008. | #8 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Meni i nije nesto knjiga koju spominjes... Ima interesantnih projekata u zadjim poglavljima i to je to...
|
21. 05. 2008. | #9 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
mangia, sta ti predlazes? Bitno mi je da knjige mogu naruciti preko neta, da je literatura na srpskom ( moze i na engleskom), ali kada bi narucio nesto sa amazon-a znam da bi me odrala postarina... Svaki predlog za knjigu je dobro dosao.
|
22. 05. 2008. | #10 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
|
Postoji jedna odlicna knjiga, citao sam je davno na engleskom, ali video sam da je ima i na srspkom, u pitanju je Beginning Php 4 (Programmer to Programmer) Wrox izdanje. http://www.amazon.com/Beginning-Php-.../dp/1861003730
Jedino mozda je malo nezgodno sto je php4 u pitanju, mada opet daleko da ces kao pocetnik krenuti sa objektnim php-om. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Razmena knjiga | vidak | Code snippets | 0 | 25. 10. 2010. 02:16 |
Sta se, zapravo, ocekuje od programera pocetnika? | Betelgeuse | Sva početnička pitanja | 65 | 09. 08. 2009. 20:25 |
PERL Knjiga | Blood | Sva početnička pitanja | 4 | 05. 05. 2008. 21:22 |
Sajam knjiga | oliver78 | Opušteno | 3 | 27. 10. 2006. 00:37 |