|
Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
30. 03. 2009. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
linux: cp ima problema da kopira fajlove sa non-ascii karakterima u imenu
pravim neki backup tool, i imam problem da obican cp -r nece da kopira fajlove koji imaju bilo kakav non-ascii karakter u imenu?
Jel moze to nekako da se resi, zaobidje, fixa? EDIT: problem je u kreiranju fajlova, postojecim fajlovima moze najnormalnije da se pristupi. Destination dir se nalazi na externom usb disku, ne znam jel to ima neke veze ?
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 30. 03. 2009. u 15:20. |
30. 03. 2009. | #2 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Koji je filesystem na usb disku? Ako je neki od fat-ova ili ntfs to nece da radi... Probaj da formatirash disk na ext3...
A sto se tice kopiranja ako je usb disk formatiran kako treba onda je dovoljno samo da scapujesh te non-ascii karaktere...
30. 03. 2009. | #3 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
mount kaze:
Citat:
30. 03. 2009. | #4 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Predpostavljam da je u pitanju ntfs file system na usb disku i da koristish ntfs-3g modul..
ntfs-3g koristi fuse, tako da predpostavljam da je to... Ako ti taj disk sluzi samo za backup, onda na brzinu Kôd:
mkfs.ext3 /dev/sdf1 mount /dev/sdf1 /media/backup Ako ne mozesh to da uradish, diskonektuj disk, pogledaj u /var/log/messages koji device name je dobio i probaj da mountujesh disk sa Kôd:
mount -t ntfs-3g /dev/[device name] /media/backup
31. 03. 2009. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
uradio upravo ovo sto si rekao, zgazio sve i stavio ext3, i sad sve sljaka, a imam utisak i da kopiranje fajlova radi brze nego ranije...
31. 03. 2009. | #6 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
|
Citat:
Kada bih radio kopiranje sa /home koji je bio ext3 na taj ntfs, to bi zauzimalo i do 70-80% procesora. Kada sam taj HDD od 500GB prebacio na ext3, tih problema više nisam imao. Da sam nisam ovo doživo ne bi vjerovao da mi netko kaže. |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Generisanje PDF-a iz PHP-a sa latiničnim karakterima | mileusna | PHP | 10 | 08. 10. 2008. 00:41 |
Par CSS/browser optimizing problema | bokey | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 6 | 14. 05. 2007. 01:28 |
ezpdf klasa problem sa karakterima | conica | PHP | 7 | 29. 12. 2006. 10:33 |
15. rok resenja problema HITNO | Baic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 16 | 18. 11. 2006. 05:23 |
Download fajlova sa non-ascii imenima | jablan | Programiranje | 16 | 03. 07. 2006. 23:18 |