Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
15. 11. 2006. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 08.02.2006
Hvala: 2
6 "Hvala" u 6 poruka
|
15. rok resenja problema HITNO
Recimo da je predpostavka, da su nastali neki problemi koji precutkuju hosting provideri, preseljenje domena na druge servere je trenutno nemoguce jer je akcija koja je u toku jako zavisna od domena i prezentacie i ona mora biti online.
U zadnjih 20 dana na hiljade zainteresovanih klienata je poslalo mail od cega je svega 7 zavrsilo u sanducetu, ostalima se mail vratio sa obavestenjem da nas mail nepostoji. Danas sam citavog dana radio da dodjem do nekih informacija i sredim sta se srediti moze, ali i dalje neuspevamo dobiti sve mailove. Postoji li mogucnost da se na nekom trecem hostu postavi i konfigurise taj domen tako da ako posta neprodje na trenutnom serveru zavrsi na tom privremenom serveru. Meni nije problem da na kakav takav nacin dodjem do podatka ko nas je neuspesno kontaktirao, pa da ga kontaktiramo alternativnim putem, koji ce sigurno da prodje, ali bi neko resenje sa dodatnim serverom dosta olaksalo posao ako je naravno to moguce. Nezamerite sto sam mnogo konfuzan ali nisam spavao 48h daveci se sa ovim problemom. Molim Vas da neki predlog iznesete po hitnom postupku. Poslednja izmena od Baic : 15. 11. 2006. u 01:05. |
15. 11. 2006. | #2 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Pa moze se podesiti da ti mail dolazi na drugi server, ali to zahtijeva DNS izmjene, koje koliko shvatam iz tvoje poruke nisu moguce... ako vec imas takav problem koji se ne rjesava kako treba, kako-tako mijenjaj provajdera, za tih 48h koje si vec izgubio na tome se sve moglo zavrsiti.
Ne znam kakav problem imas sa hostom... Ili solomonski, dok se to ne rijesi, promijeni adresu na koju se salju ti kontakti, ako je sajtu. Ako je u stampanom materijalu... tu nema pomoci. |
15. 11. 2006. | #3 |
profesionalac
Qualified
6 "Hvala" u 6 poruka
|
Nije problem promeniti server ali on sada mora biti non stop dostupan, uz to nije problem samo u loopez serverima, vec i u sezam serverima gde su jos neki domeni konkretnim mailovi nemogu doci ni na jedan od 30 mailova na 2 razlicita servera i 3 razlicita domena.
Sezam, verat, loopia i jos neki nemaju pojma o cemu se radi, sva sreca da sam nasao nacina da saznam ko je sve zainteresovan pa da ih mozemo kontaktirati. Sve je radilo dobro do 24.10. a onda su nastali problemi na oba servera. |
15. 11. 2006. | #4 |
profesionalac
Qualified
6 "Hvala" u 6 poruka
|
Samo da dodam, i forma koja je podatke slala u bazu je posle par sati otkazala, ni sveti php je nemoze osposobiti, dok komunikacija medju osobljem i slanje drugih poruka OK funkcionise, kao i insertovanje u bazu i slicno.
|
15. 11. 2006. | #5 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Cudno... aj probaj da konkretizujes problem: daj jedan od tih problematicnih mailova na koje ne stize posta i kazi odakle ti ne stize posta na njega?
|
15. 11. 2006. | #6 |
profesionalac
Qualified
6 "Hvala" u 6 poruka
|
Evo ovako mail je ime.prezime@domen.com u kome zainteresovani treba da unese podatke koji se traze i da ih prosledi svojim mail klientom, trenutna verijanta.
Ljudi masovno salju mailove ali im nas server vrati poruku da mail nepostoji, sva sreca da su nas neki kontaktirali telefonom pa smo saznali sta se desava. Ranije opcije su bile sandmail forma, koja je radila pa prestala, onda srednje resenje forma koja je prosledjivala podatke u bazu, i koja je radila ok ali je i ona otkazala. Znaci proble je prakticno neresiv i niko nezna, bar za sada u cemu je tacno problem problem, kao da konkretna poruka bude odbijena, dok sve ostale koje se neodnose na taj formular prolaze, isti je slucaj sa loopia i sa sezam serverima. |
15. 11. 2006. | #7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
pa odradite smtp formu i nadjite neki externi smtp server koji ce da radi to sto treba da radi ... ( ili je php toliko $#%$#$# da ni to ne radi ) ?
15. 11. 2006. | #8 | |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Citat:
15. 11. 2006. | #9 | |
profesionalac
Qualified
6 "Hvala" u 6 poruka
|
Citat:
Nije problem kreirati formu, da sam ja radio to i da se desio taj problem nebi isao samo sandmail, i smestanje u MySQL, nego i CURL improvizacije, smestaj podataka na moja 3 servera na razlicitim lokaijama i sl, to mi je najmanji problem, vec kako je moguce da znaci za samo jednu jedinu poruku imamo problem. A glupo mi je da sada tamo sam upao da nesto resim i odma zavedem ratno stanje i saslusavam zaposlene, a kroz 2 nedelje kada se sve zavrsi videcemo sta i kako dalje. A gubici su izrazeni u evrima i to reda velicine 6 cifara. |
|
15. 11. 2006. | #10 | |
expert
Grand Master
|
Off Topic: Citat:
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Saradnik na izradi frontend resenja | Sparkles Media | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 16. 09. 2010. 12:35 |
Generalno oko problema pri registraciji .RS domena | gorky | e-Business | 35 | 16. 02. 2010. 16:00 |
linux: cp ima problema da kopira fajlove sa non-ascii karakterima u imenu | ivanhoe | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 5 | 31. 03. 2009. 09:02 |
Par CSS/browser optimizing problema | bokey | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 6 | 14. 05. 2007. 01:28 |