(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
19. 12. 2006. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Iframe i JS
Malo sam zardjao sa skriptovanjem ifrejmova, nikako mi ne uspeva da provalim kako da pozovem getElementsByTagName na ifrejmu ??
Treba da iz skripta u glavnom prozoru nadjem sve forme koje se nalaze u ifrejmu.. kako ? EDIT: naravno, sve su strane na istom domenu...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 19. 12. 2006. u 03:54. |
19. 12. 2006. | #2 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 17.10.2006
Hvala: 42
18 "Hvala" u 9 poruka
|
Moze ovako:
HTML kôd:
... <iframe name="frejm" src="neki.html"></iframe> ... <script type="text/javascript"> ... var forme = window.frames['frejm'].document.body.getElementsByTagName('form'); ... </script> |
19. 12. 2006. | #3 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
iframeref.contentWindow.document.getElementsByTagName ('output')
|
19. 12. 2006. | #4 |
A suicide bomber!
Certified
|
ja za to obicno koristim jednu funkciju u 'glavnom' fajlu (tj gde mi trebaju podaci) koju pozovem iz iframe kada se stranica u njemu ucita:
main.htm (recimo): Kôd:
... function iframeLoaded(doc) { var foo = doc.GetElementById('bar'); } ... Kôd:
... <body onload="self.parent.iframeLoaded(document)"> ...
19. 12. 2006. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
aha, u tom grmu lezi zec
ja sam pokusavao da pisem kao iframeref.document.getElementsByTagName ('form') i narafski nije radilo... EDIT: @krcko: pisali smo istovremeno, pa nisam video tvoj komentar. Taj tvoj pristup je ok, znam za to, ali ne u ovom slucaju. Sadrzaj Ifrejma treba da edituje vlasnik sajta i ne smem da racunam na bilo kakav skript u njemu.. inace bih verovatno i ja uradio tako odmah (samo ja vise volim top od self.parent). Ovo sto je napisao noviKorisnik mi radi posao savrseno, he's got himself a beer cim dodjem u NS U medjuvremenu sam primetio jos jedan problem sa javascript konzolom (Firebugom ili onom ugradjenom svejedno). Kad u njoj kucam npr. window.frames[0] dobijem ocigledno referencu na pogresan window objekat (na prozor konzole pretpostavljam?). Koja je tu sintaxa da bih gadjao prozor u kome se prikazuje sajt?
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 19. 12. 2006. u 21:42. |
19. 12. 2006. | #6 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Interesantno. Zaboravio sam da koristim konzole :-) ... evo sad malo, recimo JS Console kaže:
document.location - chrome://global/content/blank.html window.name - Evaluator Konzola Firebuga mi deluje ok (makar ovo malo što sam sad probao). |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Referenca na div koji se nalazi u iframe-u | centaur | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 10 | 10. 09. 2008. 18:33 |
[JS] HTML kod IFRAME-a | Nemanja Avramović | Sva početnička pitanja | 6 | 14. 03. 2008. 20:50 |
Hackovanje i <iframe> | Djuki | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 16 | 03. 07. 2007. 18:59 |
cross-domain scripting i iframe | ivanhoe | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 0 | 06. 05. 2006. 01:12 |
javascript, iframe i Opera | ivanhoe | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 28. 04. 2006. 14:21 |