DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS
Beach Wedding Dresses - Looking for the Wedding Dress? Here, 1dress.co.uk stunning collection of beach wedding dresses is just what you are looking for.
charles wang

(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 24. 11. 2007.   #1
zhille
Glupi "dezajner"
Na probnom radu
 
Avatar zhille
 
Datum učlanjenja: 24.11.2007
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 11
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
zhille is on a distinguished road
Thumbs down IE i php include - imbecilan bug...

Imam jedan problemcic u IE koji mi se javio par puta, jako je imbecilan i tera me da jako nepregledno kodiram da bi sve ispalo kako treba.

Elem...u zadnje vreme se trudim da olaksham sadrzhaj i editovanje strana uz pomoc PHP-a i include funkcije. Sve to lepo radi, medjutim imam taj imbecilni bug u IE-u. Kada je ceo kod u jednom dokumentu sve izgleda i radi kako treba.

Medjutim, kad odvojim samo recimo navigaciju u .inc fajl, ili u poseban .php fajl, na scenu izlazi retardirani IE. Ne znam zashto, ali on bukvalno razdvaja elemente kad god ja zapochnem novi red koda zbog preglednosti...pa mi se napravi po 2-3 px razmaka izmedju dve slike za navigaciju, pojavi se donja margina na recimo headeru itd. I shto je najsmeshnije, jednom sam chisto iz radoznalosti upisao sav kod menija u single line, i ladno je tek onda IE prikazivao kako treba. Al zamislite kab bi imali meni od 6-7 stavki sa recimo rollover slikama i josh gomilom atributa. Taj kod je bukvalno nepregledan.

Nije mi problem da to poravim pomocu IE-specific CSS stila, ali zashto bi pravio dodatni CSS kad je mozda problem u nechemu imbecilnom tipa encoding ili shta ti ja znam

Jel moze neko da mi objasni zbog chega se IE tako ponasha prilikom include-ovanja? Sajtove uglavnom testiram direktno na netu.

Ako nije dovoljno jasno, napravicu neke screenshotove, sad stvarno nemam zhivaca
zhille je offline   Odgovorite uz citat
Staro 24. 11. 2007.   #2
ivanhoe
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
 
Avatar ivanhoe
 
Datum učlanjenja: 18.10.2005
Lokacija: Bgd
Poruke: 5.320
Hvala: 104
2.334 "Hvala" u 583 poruka
ivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svima
Pošaljite poruku preko Skype™ za ivanhoe
Default

najbolje da obesis negde taj kod koji pravi problem, da pogledamo...

ja sam imao slican problem u IE kad sam greskom snimio smarty templejt kao unicode sa BOM-om na pocetku, taj BOM je potpuno sludeo IE, mozda je to... probaj da snimis fajl kao cisti ASCII, pa vidi da li se i onda desava...
__________________
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done.
ivanhoe je offline   Odgovorite uz citat
Staro 24. 11. 2007.   #3
Dragan Babić
Designer guy
Wrote a book
 
Avatar Dragan Babić
 
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 1.373
Hvala: 55
42 "Hvala" u 22 poruka
Dragan Babić će postati "faca" uskoro
Pošaljite poruku preko Skype™ za Dragan Babić
Default

^ Ubacio ga je u quirks mode jer IE6< ako vidi nešto pre doctypea ide u quirks.

A ovo što se Zhilletu događa znam provereno da je bug kod listi na primer - ako imaš razmak između dva list itema - IE ih nikada neće slepiti jedan za drugi, zato ako ti trebaju slepljeni list itemi pišeš listu ovako:

Kôd:
<ul>
<li>nesto</li><li>nesto</li><li>nesto</li>
</ul>
Dragan Babić je offline   Odgovorite uz citat
Staro 24. 11. 2007.   #4
pkrstic
profesionalac
Qualified
 
Avatar pkrstic
 
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 109
Hvala: 21
11 "Hvala" u 11 poruka
pkrstic is on a distinguished road
Default

Sredice se ako stavis float:left na LI tag. float ignorise te razmake.Takodje na ul staviti dimenziju (height i width) i sve provereno radi. A sto st ice problema koji ima sa IE, onda ti nije dobar kod, i sto ti je receno imas problem sa BOM. Problem sa BOM se javlja kod fajlova snimljenih po UTF nacinu kodiranja. Ako koristis Dreamwaver pogledaj u opcijama podesavanja vezana za BOM i iskljuci opciju da ti snima bom sa fajlom. inace bom se vidi kao dva karaktera na pocetku fajla. Inace PHP je server side jezik i nema direktne veze sa browserom. Problem lezi u HTML kodu koji generises. Tu trazi gresku ili daj kod da vidimo.

Poslednja izmena od pkrstic : 24. 11. 2007. u 20:42. Razlog: poGRsan pocetak :)
pkrstic je offline   Odgovorite uz citat
Staro 26. 11. 2007.   #5
zhille
Glupi "dezajner"
Na probnom radu
 
Avatar zhille
 
Datum učlanjenja: 24.11.2007
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 11
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
zhille is on a distinguished road
Default

@pkrstic, Ivanhoe
Bitje da je BOM, kod mi je 100% validan XHTML 1.0 Transitional, bash sam vodio rachuna o tome. Probacu da iskopam taj kod, jer taman imam taj sajt da zavrshim ovih dana,al me jako mrzi jer je malo placen.

@DraganBabic
Baki, ne koristim UL za navigaciju zato shto je klijentu u meniju zahtevao font koji je ne-standardan, a ajd ti ubedi stoku da nije u pravu koristim DW-ov javascript navbar na koji jako pizdim jer ga ne volim neshto posebno i stavlja gomilu JS-a u strane.

Sajt(samo index strana) je http://projects.zhille.name/autoeuro/ slobodno pogledajte kod i vidite shta ne valja. Nemojte me flame-ovati zbog ruzhnog kodinga
P.S. nemojte puno obratjati pazhnju na dizajn, jako chovek izvoljeva, pogotovo za boje i ima odvratan logo
zhille je offline   Odgovorite uz citat
Staro 26. 11. 2007.   #6
blogowski
Pušelja Predrag
Professional
 
Avatar blogowski
 
Datum učlanjenja: 12.08.2005
Lokacija: Strasbourg, France
Poruke: 339
Hvala: 22
40 "Hvala" u 13 poruka
blogowski is on a distinguished road
Pošaljite ICQ poruku za blogowski Pošaljite poruku preko Skype™ za blogowski
Default

@zhille : Nema potrebe da koristis JS za taj menu i ako koristis ne standardni font (a naravno da koristis regularni UL - li) Imas puno resenja za to na webu, recimo pogledaj kako je to Veerle resila na principal menu, a i ovde imas puno CSS resenja za menije ubuduce
blogowski je offline   Odgovorite uz citat
Staro 27. 11. 2007.   #7
zhille
Glupi "dezajner"
Na probnom radu
 
Avatar zhille
 
Datum učlanjenja: 24.11.2007
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 11
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
zhille is on a distinguished road
Thumbs up

Citat:
Originalno napisao Pedjaa Pogledajte poruku
@zhille : Nema potrebe da koristis JS za taj menu i ako koristis ne standardni font (a naravno da koristis regularni UL - li) Imas puno resenja za to na webu, recimo pogledaj kako je to Veerle resila na principal menu, a i ovde imas puno CSS resenja za menije ubuduce
Veerlin blog posecujem redovno, jako talentovana dizajnerka, jedan od najsimpatichnijih blogitja

Hvala na onom linku, valjda cu naci neshto da mi se dopada, jako sam izbirljiv.

Znash kako, taj JS je zbog blagog shadow efekta na slovima i tako tih sitnih detalja i layer style-ova, ja mislim da je to lepo kad neko zna da koristi kako treba (chitaj: 10% dizajnera). A kad sam poslao liku mockup s normalnim recimo TrebuchetMS ili Tahoma fontom, kazhe ne dopada mu se, a ja stvarno nisam imao volje da se raspravljam s chovekom

Hvala svima na feedbacku, ovo nek zasad stoji kako stoji, a za buduce projekte kojih ce sigurno bti, znam gde da dodjem
zhille je offline   Odgovorite uz citat
Staro 27. 11. 2007.   #8
dootzky
profesionalac
Professional
 
Avatar dootzky
 
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Lokacija: beograd, srbija
Poruke: 271
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
dootzky is on a distinguished road
Default

nemoj puno da se sekiras, samo se prijavi u member list.

http://ie.jemjabella.com/

jednog dana, pasce najgori izgovor za browser ikada..
dootzky je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum

Slične teme
Tema Početna poruka teme Forum Odgovori Poslednja poruka
#include i html Mitrović Srđan (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS 3 22. 07. 2008. 20:48
include fajlova dinke PHP 12 11. 01. 2008. 02:19
Include na Hos011.com Dragan Babić PHP 4 06. 08. 2007. 16:23
include (require) i UTF-8 ? BluesRocker PHP 2 09. 12. 2005. 21:46
Liste free include web direktorijuma cvele Marketing i SEO 0 01. 07. 2005. 23:26


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 10:01.


Blogodak - Domaci blogovi na jednom mestu Caught in a web - web dev blog
Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.