SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
11. 09. 2006. | #1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 11.09.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Problem sa upisom u tabelu
Pozdrav ljudi,
Ovo je moj prvi post na dvp-u, ali me verovatno vecina zna sa Dizajn zone. Vec ocekujem da me psujete sto ne koristim pretragu, al' sam naglasio da sam n00b i da me mysql baza opasno zeza. Naime, napravio sam mysql bazu uz pomoc phpmyadmina koja se zove baza i u njoj jednu tabelu, koja se zove clanovi-id (indeks polje i autoincrease), ime, prezime. (prica se odigrava na localhostu, phptriad) napravim neki kraci kod cisto da isprobam da vidim kako ide unos podataka u bazu: -napravim klasicnu html formu koja poziva insert.php kad pritisnem submit. U toj formi nastanu dve nove varijable - $ime i $prezime. -pa tu one $_POST za ime i prezime i onda upis u tabelu uredno se povezem sa bazom i onda $query = "INSERT INTO clanovi VALUES ('','$ime','$prezime')"; mysql_query($query); Kad posle pogledam u tabelu unos se uopste ne upise, sad to ne kapiram. Gde je greska? Unapred zahvalan, Bokey |
11. 09. 2006. | #2 |
Domagoj Horvat
Expert
|
Kôd:
mysql_query($query) or die(mysql_error());
11. 09. 2006. | #3 |
Domagoj Horvat
Expert
|
u medjuvremenu probaj ->
Kôd:
$query = "INSERT INTO clanovi (ime,prezime) VALUES ('$ime','$prezime')";
11. 09. 2006. | #4 | ||
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
kad pogledam phpmyadminom tabelu skontam da nista nije upisalo. Citat:
Dal je mozda zbog php triada? |
||
11. 09. 2006. | #5 |
Domagoj Horvat
Expert
|
ne znam, nisam ga koristio nikad...
al bas nikaku gresku da ne javi prije ce bit da ti uopce ne odradi skriptu kako treba... mislim, sam submit podataka... jesi siguran da taj dio valja? (probaj echo $_POST['ime'] i sta vec imas)... ili ostavi kod da ne nagadjamo...
12. 09. 2006. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
prepravi kod ovako pa vidi sta ce da kaze:
Kôd:
echo "Radim upit...\n"; $query = "INSERT INTO clanovi(ime, prezime) VALUES ('$ime','$prezime')"; if ( mysql_query($query) ) echo "USPELO\n"; else echo mysql_errno() . ": " . mysql_error() . "\n";
12. 09. 2006. | #7 | |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
Hvala puno, svaka cast kako funkcionise forum, i ocekujte jos pitanja |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Optimizacija baze - da li odvajati u novu tabelu? | Igor Manjenčić | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 21 | 13. 01. 2011. 00:27 |
kako rezultate mysql upita najlakse smjestiti u tabelu..? | dejan86 | PHP | 8 | 16. 09. 2009. 01:15 |
javascript - kretanje kroz tabelu | bodi dilber | Sva početnička pitanja | 7 | 27. 08. 2008. 10:45 |
princip unosa u tabelu | [nq] | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 10 | 06. 03. 2007. 14:09 |
Kako da konvertujem tabelu iz MS Excels u MySQL | coyote_kv | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 8 | 26. 09. 2006. 20:17 |